2010-08-26 16:08:42• hírek • Szatmár.ro

Zökkenőmentes pótérettségi

Több mint hatvanezer végzős pótérettségizik hétfő óta Romániában. Szatmár megyében problémamentes a vizsgáztatás.

Szatmár megyében a most kezdődött vizsgaszesszióra 1176-an jelentkeztek, közülük 114 beiratkozottnak kellett megismételni a román nyelv és irodalom kompetenciavizsgát. Közülük 92-en jelentek meg a hétfői próbán. A vizsgázók nagy része, 49 érettségiző haladó minősítést kapott, huszonnégyen felsőfokú nyelvhasználóknak bizonyultak, tizenkilencen pedig közepes értékelést kaptak.

Kedden anyanyelvből kellett vizsgázniuk az érettségizőknek - a magyar és német nyelvvizsgára 6 végzős iratkozott be. Öt érettségizőnek magyar nyelvből kellett volna vizsgáznia, közülük négyen jelentek meg - ők sikeresen vették az akadályt, német nyelvből pedig egy fiatal érettségizett sikeresen.

A szerdai napon a 135 beiratkozott végzős közül 110-en jelentek meg az idegen nyelv vizsgán: 84 fiatal angolból, 23 franciából, míg három végzős német nyelvből vizsgázott sikeresen.

Csütörtökön és pénteken a digitális kompetenciákat felmérő vizsgák zajlanak. Az első írásbelire jövő hétfőn, augusztus 30-án kerül sor - ekkor román nyelv és irodalomból pótérettségiznek a végzősök.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: