2009-09-11 10:43:29• hírek • Gozner Gertrud

Zenei évad a filharmóniában

Szeptember tizedikén délután fél hétkor került sor a Dinu Lipatti Filharmónia évadnyitó koncertjére.

A koncert a bukaresti japán nagykövetség támogatásával jött létre, és a távoli ázsiai ország neves karmesterei és zongoraszólistája léptek fel a szatmári közönség előtt.

A műsoron szerepelt Verdi A végzet hatalma operájának nyitánya, Mozart zongorára és zenekarra írott KV. 488-as koncertje, Mendelssohn Hebridák szonátájának nyitánya, valamint Csajkovszkij Rómeó és Júlia zenei fantáziájának nyitánya, amelyet Koichi Nagaya és Satoshi Ueda karmesterek vezényeltek. Az est művészeti vezetője Sinya Ozaki karmester volt, zongorán pedig Mutsuko Tominaga játszott.

Szatmárnémeti klasszikus zene kedvelő közönsége vastapssal fogadta az évadnyitó koncertet, amely egyben bevezetőnek szolgált a szeptember 17-én kezdődő 32. Nemzetközi Komolyzenei Fesztiválhoz. A fesztivál keretében egy hónapon keresztül jeles zenei események követik egymást a filharmóniában és a megye különböző templomaiban.

A nyitókoncertre jövő csütörtökön a Székesegyházban kerül sor, ahol a filharmónia zenekara Franz Lamprecht vezényletével és a Kolozsvári Transilvania Kórus közreműködésével este 20 órától Brahms Német rekviemjét fogja játszani.


Japán vendégművészek léptek a szatmári közönség elé a filharmónia évadnyitó koncertjén.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: