2013-05-13 12:06:41• hírek • Kocsis Zoltán

Volt, aki kétszáz lejes adománnyal segített

Bő másfél órás koncerttel igyekeztek segíteni a művészbarátok Olar Ramona Iulia szatmári költőnek és festőművésznek május 12-én, vasárnap. A koncerten három együttes, a Percution Duo, a Jazz Waves Trio és a 4ever kápráztatta el a közönséget.

Sajnálatos módon azonban sem a nemes gesztus, sem pedig a remek zene ígérete nem nagyon mozgatta meg a szatmáriakat: a Filharmóniában megtartott koncerten közel félszázan vettek részt. Akik viszont ott voltak, azok hatalmas szívről és segíteni akarásról tettek tanúbizonyságot. Volt, aki a 15 lejes jegy mellett 200 lejes adománnyal is segíteni igyekezett. Egy három tagból álló társaság hét belépőt váltott, és olyan is volt, aki nem tudott eljutni a koncertre, ám elküldte a jegy árát.

Mindennel együtt közel 1800 lejt sikerült összegyűjteni Olar Ramona megsegítésére.

A fellépők sorát a Percution Duo nyitotta, fél órás előadását követően pedig a Jazz Waves Trio lépett a színpadra. A sort a nagyközönség számára leginkább ismert 4ever zárta, amely együttes igazi bulis hangulatot teremtett a Filharmónia falai között.

Olar Ramona Iulia 1963. február 22-én született, Szatmáron élő festő- és költőnő. Két évvel ezelőtt egy ritka, súlyos betegség támadta meg: „Kétfázisú áttétes synovialis sarcoma" (sarcom sinovial bifazic metastazic). Ez egy rákbetegség, ami egy lábdaganattal indult, de már a tüdején is áttét van. Az állapota folyamatosan romlik, szinte már tehetetlen. Férje és 6 éves kisfia vele együtt szenvednek. Az orvosok nem sok jóval biztatják őket, egyetlen reményük a VOTRIENT nevű gyógyszer, amit külföldről tudnának beszerezni 4500 euróért havonta.  A koncert ebben hivatott segíteni.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: