2008-07-09 16:46:53• hírek • Czinzel László

Vízilabda EB: a románok buktak, a magyarok továbbjutottak

A csoportkörök után a magyar válogatott továbbjutott, míg a román csapat kiesett.

A 28. alkalommal megrendezésre kerülő vízilabda Európa-bajnokság csoportkörei után a magyar csapat bejutott a negyeddöntőbe, míg a román válogatott búcsúzhat.


A magyar válogatott magabiztosan kezdte a Malagában megrendezett tornát. Rögtön nyitásként a világbajnok horvátokat múlták fölül (10-9), majd a szlovák (19-3) és a görög (8-3) válogatott sem okozott különösebb gondot. Az egykori szerb válogatottakkal felálló Montenegró viszont jobbnak bizonyult (10-9).
 
Az utolsó fordulóban a házigazda spanyolokat legyőző csapat (8-7) másodikként jutott tovább a csoportból, a negyeddöntőben pedig Németországgal játszik majd. A román válogatott viszont már a csoportkörben elbúcsúzott, egyedüli kiemelkedő eredménye a címvédő szerbek elleni 6-6-os döntetlen. Ezen kívül kikaptak az olaszoktól (7-12), a macedónoktól (6-10), és a németektől (4-8), és legyőzték az oroszokat (14-10).
 
A 12. alkalommal megrendezett női világbajnokságon a magyar válogatott két győzelemmel (10-5 a franciák és 9-7 a hollandok ellen)és két döntetlennel (4-4 az olaszok és 7-7 a görögök ellen) már az elődöntőben van.
 
szatmar.ro

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: