2007-04-20 17:35:34• hírek • István Löchli

Veszélyes légi közlekedés

 Felmérést készítettek egyes országok a légi közlekedés biztonságáról.
A Nemzetközi Légi Közlekedési Szövetség felmérést készített arról, hogy egyes országokban mennyire biztonságos a légiközlekedés.
 
Az eredmények szerint a nyugati országokban a legbiztonságosabb a légiközlekedés, a listát Oroszország zárja. A statisztika elszomorító, hiszen a légi katasztrófák Oroszországban elérik a világátlag 13-szorosát. Ez főképpen annak tudható be, hogy a kisebb orosz légitársaságok ócska, nyugati, használt repülőgépeket vásárolnak, melyeket alig szervizelnek, minek következtében bármikor könnyen meghibásodhatnak. Ezzel ellentétben, az állami vállaltnál levő eredeti orosz repülőgépek, lényegesen jobb állapotban vannak és a biztonsági felszereltségük is sokkal jobb, mint a kisebb légitársaságoké.
 
A másik nagy probléma Oroszországban, hogy rengeteg, mintegy 2800 repülőgép nincs regisztrálva, így nem tudni kik a tulajdonosok, milyenek a műszaki állapotok. Az Orosz hatóságok ígéretet tettek arra, hogy szigorú törvényeket vezetnek be, annak érdekében, hogy kiszűrjék az illegális repülőgépeket, ugyanis félő, hogy ezeket a gyengén védett gépeket terrorcselekményekre is felhasználhatják.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: