2008-01-28 17:03:56• hírek • Szatmar.ro

Változik a felvételi

A Babes- Bolyai Tudományegyetem szenátusi gyűlésén változtattak a felvételi menetén is.

A Babes- Bolyai Tudományegyetem január 21-én tartotta az első szenátusi gyűlését, ahol néhány újdonságot állapítottak meg a felvételivel kapcsolatban.

 

 

Elsőként abban egyeztek meg, hogy minden karnak közös szabályzata lesz, amihez majd hozzáfüggesztik a szakok sajátosságait. A beiratkozás idejét is egységesítik minden kar és szak számára. A nyári felvételi időpontja július 14-25 között lesz, míg szeptember 8-18 között is lehetőség lesz a beiratkozásra. A felvételik a jövőben rövidebb időn belül zajlanak meg, ugyanis mindössze két hétig lehet iratkozni, eddig ez egy hónapot is igénybe vett. Minden A beiratkozási központokban mindenki az anyanyelvén kérhet tájékoztatást.

A Babes Bolyai Tudományegyetem12 új szakot indít be idén, amelyből öt magyar nyelvű szak lesz: földmérés tan-mérnöki és földrajzi karon, film és mozi-színház és televízió karon, informatikai mérnök-matematika informatika karon, ipari biotechnológia- biológia karon, területfejlesztési mérnök –földrajz karon. Idén az egyetem a műszaki képzéseket fejleszti leginkább, a mérnök képzés 4 évet foglal magában.

A Babes Bolyai Tudományegyetem Szatmárnémetibe kihelyezett karán új szakként az újságírás jelenik meg távoktatási rendszerben magyar és román nyelven. A beiratkozás ugyanúgy történik majd, mint az egész egyetemen.

- Ebben az évben is beiratkozási központ leszünk, tehát nálunk minden karra és képzési formára be lehet iratkozni, nem kell Kolozsvárra utazni a felvételizőknek. Felvételi tájékoztató és toborzó körutakat megszervezését tervezzük, illetve folyamatos tájékoztatást nyújtunk szórólapokon és a sajtón keresztül, hogy mindenki kellőképpen értesülhessen a beiratkozás feltételeiről. - magyarázta Végh Balázs Béla egyetemi adjunktus.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: