2010-09-29 20:46:22• hírek • Szatmár.ro

Ünnepség Halmiban

Vasárnap október 6-ai megemlékezést tartanak Halmiban.

Az aradi vértanúkra való emlékezés évek óta hagyománynak számít Halmiban: a helyi egyházak szervezik az ünnepséget úgy, hogy felváltva tartják az istentiszteletet-misét a református és a római-katolikus templomban.

Fodor Lajos, református lelkész tájékoztatása szerint október 3-án - azaz az évfordulóhoz legközelebb eső vasárnapon - 13 órától a római-katolikus templomban lesz ökumenikus istentisztelet. Simon Attila, tamásváraljai református lelkész áhítatot tart, Fodor Lajos pedig az évforduló lényegéről beszél a megjelenteknek.

A helyi gyerekek zenés-verses műsorral tisztelegnek az aradi vértanúk emléke előtt, majd a gyülekezet a második világháborús hősök emlékművel elé vonul, ahol koszorúzásra kerül sor.

A temetőben folytatódik a megemlékezés: itt egy székelykaput fognak felavatni, amelyet Kádas József és családja adományozott a szülőfalunak.

A hagyomány szerint a temetőben lévő kopjafánál ér véget az ünnepi rendezvény, ahol Incze Lajos polgármester mosd köszöntő beszédet, a helyi szervezetek pedig koszorút helyeznek el.


Az aradi vértanúkra emlékeznek
Az aradi vértanúkra emlékeznek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: