2009-11-11 10:25:52• hírek • blikk.hu

Újratanították enni és inni a színészt

Tony Curtis (83) elnyűhetetlennek látszott. Nyolcvanévesen, ritkuló hajjal és pocakosan is az életerő, a vidámság megtestesítője volt, a nők örök bálványa, aki fehér rövidnadrágban rója Budapest utcáit, és népszerűsíti a világban Magyarországot, ahonnan annak idején elszármazott.

Épp ezért ért letaglózó erővel mindenkit a hír: a hollywoodi filmsztár súlyos tüdőgyulladást kapott, vérkeringése összeomlott, kómában fekszik, gépek lélegeztetik. 2006 decemberében senki nem volt, aki egy lyukas garast adott volna az életéért - ahogy azt a színész később oly frappánsan megfogalmazta. Merthogy Tony Curtis csodával határos módon visszatért, s összeomlása után három évvel, idén áprilisban már saját lábán vonult be a budapesti galériába, ahol képeit kiállították.

- Sosem hittem volna, hogy ilyesmi velem is megtörténhet, de egy este rosszul lettem, aztán két hónappal később ébredtem fel - mondta gyógyulásáról a színész. - Amikor magamhoz tértem, és elmondták, min mentem keresztül, azt hittem, csak ugratnak. Sosem voltam beteg életemben, sosem adtam át magam a csüggedésnek, és a halálomat sem így képzeltem el. Pedig hosszú volt a visszavezető út, sokáig jártam terápiára, újratanítottak enni, járni, még lélegezni is. Egy időben úgy éreztem, a szívem sem verne tovább, ha nem kényszeríteném rá.


Tony Curtis két hónapig feküdt kómában.
Tony Curtis két hónapig feküdt kómában


Tony Curtis a végletekig legyengülve, félig bénultan, de visszajött a kómából. Felesége hónapokon át hordta kezelésekre, az autóból szinte ölben rakta át a tolószékbe a sokáig teljesen magatehetetlen színészt. Másfél évig úgy tűnt, Curtis nem jön ki többé a növénylétből, s ha teste ki is tart még egy darabig, örökifjú szelleme végleg eltávozott. Ám a sztár nem adta fel. Hihetetlen erőfeszítések és kínok árán megerősítette izmait, és alig két évvel öszszeomlása után újból kamerák elé állt. Illetve ült, mert a tolószéket csak idén hagyta el - a sajtó és a rajongók legnagyobb örömére budapesti kiállításán már saját lábán sétált be a megnyitóra, még ha később vissza is ült a kerekes székbe.

S hogy Tony Curtis gyógyulásában mi volt a csodafaktor? A színész szerint természetesen a nők, akik nem hagyják meghalni.

Ha kíváncsi azokra a sztárokra, akik a legsötétebb időszak után is talpra tudtak állni kattintson a blikk.hu-ra.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: