2011-10-18 17:18:13• hírek • Szatmar.ro

Újra európai porondon a VSK lányai

Két évvel ezelőtt nagy betűkkel hozta a szatmárnémeti sajtó, hogy a VSK kosarasainak köszönhetően első ízben rendeznek hivatalos nemzetközi kupamérkőzést a városban. Akkor a lányok be is jutottak a Közép-Európa Kupa négyes döntőjébe, ahol azonban mindkét meccsüket elvesztették és végül a negyedik helyen zártak.

Idén ismét a fent említett regionális kupában érintettek a kosaras lányok és szerda délután 18.00 órai kezdettel ismét összecsaphatnak az Ady Endre utcai sportteremben azzal a Valosun Brnóval, amellyel két évvel ezelőtt is megmérkőztek. Popék akkor mindkét találkozót megnyerték, Erdélyben 94-69, Csehországban pedig 75-74 arányban. Az akkori csapatból mellesleg Claudia mellett Monica Urse-Ivan az egyetlen, aki a mostani keretnek is tagja. Na meg Dan Fleseriu vezetőedző.

„Az tény, hogy a Valosun nem tartozik a cseh élmezőnybe (a 12 csapatos bajnokságban jelenleg a 10. helyen áll, szerk.), és Brnóban is a második számú együttes a Frisco Sika mögött, de egy fiatal, gyors és agresszív kosárlabdát játszó együttes. A két évvel ezelőtti csapatból kevesen maradtak meg, ugyanis a klub politikája az, hogy játékosokat nevelnek, akiket aztán jobb együttesek igazolnak le. Ezért a keretből mindenki bizonyítani akar, és teljes erőbedobással játszanak. Mindent összevetve nagyon nehéz mérkőzésre számítok", mondta a mester.

Aki elismerte, hogy a hétvégi, Arad elleni hazai vereség alaposan megviselte a lányokat és ez nyomot hagyott az öltözői hangulaton is. „ A csapat lélektanilag nem a legjobb helyzetben van az aradiaktól elszenvedett vasárnapi vereség után. Ez a nyomott hangulat érződik az öltözőben is, a lányok bármennyire is akartak nyerni, nem jött össze, ez pedig megviselte őket. Remélem sikerült felráznom őket a meccs kezdetéig, és győzelemmel tudjuk kezdeni a sorozatot" - bizakodott Fleşeriu.

Az A csoportnak mellesleg a cseh Kara Trutnov és a szlovák Whirlpool Poprád a tagja, míg a B csoportban található a másik román gárda, bajnokságot és a Román Kupát tavaly egyaránt megnyerő Arad. A Maros-parti alakulat mellett a cseh Slovanka MB, a VS Prága és a német TSV 1880 Wasserburg alkotja a kvartettet, a partiumiak az első fordulóban a germánokat látják vendégül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: