2013-03-11 18:44:47• hírek • Szatmar.ro

Újra bajnok az Olimpiakosz - elsőként Európában

A vasárnapi athéni rangadón Avraam Papadopulosz duplájával és Dzsamen Abdun góljával az Olympiakosz Pireusz 3-0 arányban legyőzte az AEK ATHén csapatát, ezzel pedig öt fordulóval a vége előtt megnyerte a görög labdarúgó bajnokságot - az őszi-tavaszi rendszerű bajnokságokban idén elsőként Európában. Külön okot adhat az örömre, hogy a klub aznap ünnepelte 88. születésnapját.

Megyeri Balázs végig a pályán volt, így összesen kilenc bajnoki szerepléssel vette ki a részét az újabb bajnoki címből - személy szerint harmadik görögországi szezonjában a harmadik aranyérmét nyerte.

A piros-fehérek még Leonardo Jardimmal kezdték a szezont, a portugál mester pedig a rutinosabb észak-ír Roy Carollnak szavazott inkább bizalmat. Az idény közepén aztán a spanyol Michel került a kispadra, aki visszaállította a gólvonal elé a tavaly a görög bajnokság legjobb  kapusának megválasztott Megyerit.

Ezzel tovább tart az Olympiakosz hegemóniája, amely 1997 óta mindössze kétszer nem tudott az élen végezni - 2004-ben és 2010-ben a Panathinaikosz bizonyult jobbnak. Ezzel szemben a 11-szeres bajnok AEK immár 1994 óta nem tud bajnokságot nyerni.

A görög Szuperliga második helyén jelenleg Fülöp Márton és Lencse László csapata, az Aszterasz Tripolisz áll.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: