2008-05-12 11:56:49• hírek • Czinzel László

Újjászületik a Solidaritatii lakótelep

solidaritatii_kRá sem lehet majd ismerni a lakótelepre - ígéri Ilyés Gyula

Nem felújítani, átalakítani fogják a Solidarităţii lakónegyedet az építkező cégek, jelentette ki Ilyés Gyula szatmárnémeti polgármester.

 Legkésőbb kedden oda lesz ítélve a munkálat a legjobb, legprofibb ajánlatot tevő cégnek, így még május vége előtt megkezdődhetnek a munkálatok. Ilyés szombaton személyesen járt a helyszínen, mintegy utolsó szemlét tartva a lakónegyedben, tájékozódása során fotókat is készített, elbeszélgetett néhány ottlakóval, kikérve véleményüket: szerintük hogyan kéne alakítani a Solidarităţii képét ahhoz, hogy az a legmegfelelőbb legyen.

Teljesen új arculat

— Biztosíthatok mindenkit, hogy három hónap múlva rá se lehet majd ismerni a város észak–nyugati részén lévő lakótelepre, szögezte le Ilyés, annyira át fog ez alakulni, minden téren. Az illegális garázsok mindegyike le lesz bontva, helyükre közparkolók fognak kerülni, a járdákat is újraaszfaltozzák majd, meg a zöldövezeteket is életre keltik a munkálatok során. Újdonság, folytatta Ilyés, hogy bevetik azokat a közvetlenül a tömbházak tövében lévő zöldterületeket is, amelyekhez eddig senki nem nyúlt mondván hogy annak karbantartása a lakóközösség feladata. Nemcsak a tömbházak között sétálva lesz kellemes a szemnek a környék, de az ablakon kitekintve is szép, egységes zöldövezetre nyithatják majd ablakaikat az ittlakók.

Aszfaltoznak

— Sikerült azt is megoldanom, hogy a munkálatok idején újraaszfaltozzák a negyedbe vezető George Călinescu utcát, tette hozzá a polgármester. Tehát nem egyszerűen betömik a gázvezeték–csere miatti vágatokat, hanem egységes új aszfaltburkolaton gurulhatnak késő nyárra az autók ebben az utcában is!

 

solidaritatii_oldal

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: