2007-05-17 13:34:25• hírek • István Löchli

Újabb sikersorozat

 A Command & Conquer fejlesztői megint nagyot alkottak.

A nagysikerű Command & Conquer sorozat most a 3-as, Tiberium Wars című epizóddal folytatódik. A valós idejű stratégiai játékok újabb felejthetetlen példányával találkozhatunk, és ismét oda kalauzolja vissza a játékost, ahol az egész történet elkezdődött: a tiberium univerzumába.

Történet: 

2047-ben a tiberium az egész földön elterjedt, így a bolygó felszínén a szennyezettségtől függően háromféle zóna alakult ki. A felszín alig 20%-át teszik ki a tiszta, kék zónák, amelyek a civilizáció utolsó menedékeit rejtik. A részben lakható sárga zónák a területek felét adják. Ezeken a háborúdúlta, szennyezett területeken él a földi lakosság legnagyobb része. A maradék 30% alkalmatlan az emberi életre a tiberiumszennyezés és a vad ionviharok miatt. Ezek a vörös zónák olyanok, akár egy idegen bolygó felszíne. A hírhedt gonosz, Kane visszatért a Nod Testvériség élén, hogy támadást intézzen a Globális Védelmi Erők ellen, hogy rátehesse a kezét a maradék kék zónákra. Az emberiség jövője a játékos kezében van, hiszen csak mi állíthatjuk meg a gonosz hadsereget.

Újdonságok és látvány: 

A C&C 3, új generációs grafikai megoldásokkal, nagyszabású történettel, valamint a klasszikus epizódokban megszokott játékmenettel új fejezetet nyit a valós idejű stratégiai játékok történelmében. A játék mesterséges intelligenciája rugalmasan igazodik játékos stílusához. Többféle viselkedési minta közül választhatunk, az ellenfelek így lehetnek úgymond barátságosabbak, vagy éppen agresszívabbak is, de kiegyenlíthetőek az esélyeket, ha szabad kezet adunk a mesterséges intelligenciának. Ha megadjuk az ellenfélnek, hogy saját stratégiája szerint harcoljon, több kihívással találkozhatunk a játék folyamán. A fejlesztések közül a legkiemelkedőbbek a hatalmas, repülő csatahajók építése, a félelmetes ionviharok gerjesztése, minden eddiginél erősebb egységgé formálja csapatunkat. A látványra nem lehet panasz, ugyanis miközben az ellenség objektumokat pusztítjuk, akár el is gyönyörködhetünk a napsugarak játékában. A csatatéren gomolygó füstfelhők, a lángnyelvek, a nyomjelző lövedékek csóvái, gyönyörű és aprólékos látványvilágot tárnak a játékos elé.

Összegzés: 

Mérten kijelenthető, hogy a Command & Conquer 3 fejlesztői újra nagyot tudtak alkotni, és méltóképpen folytatták a sikersorozatot. Látványban  tökéletesnek mondható, ezért a rendszerkövetelményei óriásiak, viszont a hanghatások hagynak némi kívánnivalót maguk után. Negatívumként azonban elmondható, a fejlesztők túlságosan ragaszkodtak az első két verzió cselekményéhez, így a mai stratégiák közül kissé lapos lehet a játékmenet, persze annak aki ismeri az első két verzió. Összegzésképpen jól sikerült a harmadik verzió is, méltóan tudták továbbvinni a fejlesztők a sikersorozatot és a Command & Conquer rajongóknak biztosan nem fog csalódást okozni.

Minimális rendszerkövetelmények: Intel Pentium IV 2 GHz, 512 MB RAM, 6 Gbyte szabad hely, 128 Mbyte-os videokártya
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: