2008-01-29 21:47:21• hírek • István Löchli

Újabb parkolóhelyeket jelölnek ki

 A városközpontban újabb parkolásra alkalmas területeket jelölnek ki a gépkocsivezetők számára.

A Szatmárnémeti Közlekedési bizottság keddi gyűlésén több fontos döntés született, melyek jelentősen érintik a lakosok mindennapjait.

A tanácskozáson jelen volt Viorel Solschi alpolgármester, a bizottság elnöke, valamint Simon József a Transurban Rt. közszállításért felelős vállalat igazgatója is.

A legfontosabb témakörök között szerepelt az a tervezet, mely szerint bizonyos járdákon engedélyt adnak a gépjárművek parkolására. Amint Kereskényi Gábor, a bizottság tagja a Szatmár.ro-nak elmondta, mivel még sokat kell várni arra, hogy Szatmáron megépüljenek a mélygarázsok, addig egy alternatív megoldásként felmérik azokat a területetek, jelen esetben bizonyos járdákat, melyeken a méreteikből adódóan lehet parkolni a gépjárművekkel, valamint a gyalogosok is kényelmesen közlekedhetnek. Annak érdekében, hogy ne történjenek visszaélések, az említett járdákon megjelölnék azokat a területeket engedélyezett lesz a parkolás.

A másik vitatott témakör szintén a parkolásra vonatkozott. Sokan szóvá tették, hogy nem jó megoldás az, hogy a tilosban parkoló gépjárművek kerékbilincset kapnak, viszont továbbra is korlátozzák a forgalmat. Ezért a Közlekedési Bizottság tagjai megszavazták, hogy a tilosban parkoló gépjárműveket azonnal elszállítják, így nem fogják feltartani a közlekedést. Mindkét igen fontos határozatot még a tanácsnak jóvá kell hagyni, de Kereskényi elmondta, bízik benne, hogy az említett tervezetek mihamarabb hatályba lépnek.

A továbbiakban szó esett Goronului utcai veszélyes kereszteződésről is, ami több balesetnek is helyszíne volt, ezért ott is sebességkorlátozás lép életbe, így ezentúl csak maximálisan 40 km/órás sebességgel szabad közlekedni.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: