2013-11-05 15:13:48• hírek • Kocsis Zoltán

Újabb módszerrel csaltak ki pénzt a jóhiszemű emberektől

Újabb módszert vetett be egy csaló Szatmárnémetiben, amellyel pénzt csalt ki a megtévesztett, jóhiszemű segédkezőtől. A rendőrség ismételten figyelmeztet, ne adjunk pénzt ismeretleneknek, bármilyen hihetőnek is tűnik a sztorija.

A férfi módszere egyszerű volt. Becsengetett egy emeleti tömbházlakásba és azt állította, hogy a földszinten lakó szomszéd rokona. Most érkezett Magyarországról és nincs nála lej, ám sürgősén pelenkára lenne szüksége az autóban maradt csecsemő számára.

A történet hihetőnek tűnt, a jóhiszemű nő pedig kisegítette a „szomszéd rokonát" 100 lejjel. Később azonban mégis gyanút fogott és értesítette a rendőrséget.

A rend őrei aztán gyorsan a férfi nyomára bukkantak, akit a szatmárnémeti G. Dominikként azonosítottak. Természetesen kiderült, hogy gondos apuka helyett csak egy aljas csaló.

Az elmúlt héten ismeretlenek az Apaserv ügynökeinek adták ki magukat Szatmárnémetiben, mondván, új szerződéseket jöttek kötni az ügyfelekkel.

Ezeket az eseteket valamint a többi, már ismert trükköket figyelembe véve a Szatmár Megyei Rendőrség figyelmezteti a lakosságot: ne adjunk pénzt ismeretleneknek, bármilyen hihetőnek is tűnik a sztorijuk. Ha bármilyen gyanú felmerül, azonnal hívják a 112-es egységes segélyhívó telefonszámot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: