2007-06-01 17:26:55• hírek • István Löchli

Új családtag, új problémák

 Az új családtag sok örömöt okoz, viszont fárasztó munkával is járhat.
 Az új jövevény érkezése sok problémát vet fel, és az örömök mellett sokszor fárasztó munkával is jár. De ne felejtsük el, hogy az alomtól való elvállás és az új környezetbe való beilleszkedés rendkívül nehéz időszak a kölyök életében is, melyet sok gondoskodással és szeretettel könnyen lerövidíthetünk.
 
A lakásban tartott kiskutyáknál kezdetben gondot okozhat, hogy a legváratlanabb helyen és időben végzik el a dolgukat. Sok gazdi erre mérgesen reagál és sokszor rossz döntéseket hoz. Az adott helyre vécézés szoktatása vagy a kikérezkedésre való szoktatás nem egy napot igénybevevő feladat. A kutya bántása vagy az orr belenyomása a vizeletbe nem csak eredménytelen de azt is elérhetjük, hogy a kutya félőssé, bizalmatlanná váljon és ezeket a jegyeket akár évekig magán hordja. A dorgálásnak csak tetten éréskor, van értelme, mert másképpen a kutya nem fogja megérteni az összefüggéseket.
 
Amíg a kiskutyával nem tudunk még az utcára menni, a lakásban kell neki olyan helyet kialakítani, ahol a dolgát elvégezheti. Ez lehetőleg egy olyan doboz legyen, amelyikbe a kiskutya minden nehézség nélkül be tud mászni, és amelyben az újságpapír cserélhető. A kutya nem szívesen megy bele saját piszkába. A kertben felnövő kutyák is okozhatnak hasonló problémákat. Senki nem örül a járda közepén elhelyezett "meglepetéseknek", ezért alakítsunk ki egy helyet kutyánknak, ahol elvégezheti dolgát.
 
Tyukodi Edina
Dog For Life 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: