2007-05-03 21:46:47• hírek • István Löchli

Történelem új formában

warA Warfront: Turning Point egy új szemszögbe helyezi az elcsépelt világháborús játékokat.

Egy tipikus világháborús történet részese lesz az, aki beszerzi a Warfront: Turning Point-ot, a Digital Reality legújabb fejlesztését.

Történet:
war1Már sokaknak agyára mehettek a nemrégiben megjelent háborús játékok, melyek grafika terén különböztek, de ugyanazt a vonalt követték, pályáról-pályára leigázni a német ellenséget, és elérni a végső győzelmet. Ezzel ellentétben a Turning Point kissé más szemszögből közelíti meg a dolgokat, hiszen a cselekmény szerint a németeknek már sikerült elkészíteniük az atombombát, amit ledobtak Londonra. Speciális robotokat fejlesztettek ki, melyekkel leigázzák az ellenséget, de az amerikaiak se voltak restek, hiszen olyan pajzsgenerátort fejlesztettek ki, mellyel sikerül visszaverniük az ellenséges rakétatámadásokat. Mindez futurisztikusan hangzik, de a fejlesztőknek ezzel sikerült a már elcsépelt világháborús játékokat új kontextusba helyezni.

Látvány és hanghatás:

war2 Talán sokaknak kissé futurisztikusnak tűnhet ez a kifejezetten stratégiai játék, de a fejlesztők mindenképpen arra törekedtek, hogy új kontextusba helyezzék a már elcsépelt világháborús történeteket. A grafika óriási, és minden részlet élvezhető és izgalmas. Újdonságok sorozatát sorakoztatták fel a fejlesztők, fagyasztótankokat, speciális harci eszközöket vethetünk be az ellenség ellen, és míg más játékban nem volt nagy szerepe a légierőnek, itt óriási pusztításokat tudunk véghezvinni egy jól szervezett repülőgép hadosztállyal. A szokások rabjaiként a fejlesztők itt is ugyanazon nemzeteket szerepeltetik: a szövetségesek, németek, a szovjetek és az angolok között válogathatnak a háborúzni vágyók. Minden nemzetnek megvannak a saját adottságai, és persze legyőzheti a másikat, amennyiben jól ki tudjuk használni adottságaikat. Egyiknek a repülőgép hadosztálya pusztító, míg másiknak a tankjai, a harmadiknak pedig a gyalogsága. A hangok külön dicséretet érdemelnek, a dallamok fülbemászóak, a tankok dübörgése élethű, ezzel ellentétben a csatába rohanó gyalogságnak kissé unalmas hatásai vannak.

{google}8390626501694906533{/google}

Összegzés:

war3 Talán kijelenthető, hogy érdemes nekiesni, hiszen olyan új kontextusba helyezi az RTS stratégiai világháborús játékokat, melyekre már nagyon rég nem volt példa. Színfoltot ad, hiszen futurisztikus környezetben a II. Világháború kontextusában speciális robotokkal és felszerelésekkel tudunk megküzdeni a gonosz hódítókkal. Külön kiemelhető, hogy míg más stratégiában hosszú órákban és napokba telik egy pálya végigfutása, addig itt könnyed ügyességgel és egy kis stratégiával hamar leigázhatjuk az ellenséget.

Minimális rendszerkövetelmények: Intel Pentium IV 2 GHz, 512 MB RAM, 4 Gbyte szabad hely, 128 videokártya.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: