2008-02-07 11:21:25• hírek • Szatmar.ro

Tornádó tombol Amerika déli államaiban

tornadoA tornádó az óriási károk mellett, 55 ember halálát is követelte.
Már 55 halálos áldozata van a déli államokban kedden pusztított óriási viharoknak s tornádóknak Öt államon söpörtek végig a forgószelek: Alabamán, Mississippin, Arkansas-n Tennessee-n és Kentuckyn.
 
Valamennyi érintett államban óriási az aggodalom, és nem "csupán" azért, mert minden romokban hever, iskolák, otthonok dőltek össze, utak váltak járhatatlanná, és nagyon sok helyen nincs áramszolgáltatás sem, hanem mert attól tartanak, hogy a FEMA, vagyis a szövetségi katasztrófa-elhárítási hivatal esetleg megint olyan lassan mozdul és szarvashibákkal dolgozik, mint a Katrina hurrikán idején.

Michael Chertoff belbiztonsági miniszter, akinek minisztériuma a FEMA felügyeleti szerve, bejelentette, hogy az aggodalmakat nagyon komolyan veszik, és ő személyesen kíséri figyelemmel a mentési munkálatokat.

A katasztrófa-elhárítási hivatal munkatársai egyébként már mind az öt államban ott vannak; részt vesz a mentésben a Nemzeti Gárda is. Menhelyeket állítottak fel, vizet, élelmet szállítanak, és még mindig keresnek eltűnteket. Bush elnök pénteken látogat a katasztrófa sújtotta területre: először Tennessee államba.
 
SB 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: