2021-04-06 08:14:56• hírek • Bede Emőke

Többen is előzetesbe kerültek a petei balhé után

A szatmárnémeti ügyészség nemrégiben hivatalos közleményt adott ki azzal az tettlegességbe torkollott vitával kapcsolatban, mely még szombaton történt a Pusztadaróc községhez tartozó Petén.

Corina Cojan ügyésznő tájékoztatása szerint a petei helyszínre vasárnap este, 19 óra 30 perc környékén riasztották a hatóságokat, ugyanis több személy között heves vita robbant ki. A helyszínre első körben a rendőrség érkezett ki, viszont erősítésként a különleges bevetési csoportot, közismertebb nevükön a maszkosokat és a csendőröket is kivezényelték. Az újabb hatóságiak láttán a közösség több tagja is agresszív magatartást tanúsított az egyenruhások felé, kövekkel és botokkal támadtak rá ezekre, mi több, az egyikük egy láncfűrésszel tette még hathatósabbá a fenyegetéseket. Hogy fékezzék a társaságot, a rendőrök kénytelenek voltak figyelmeztető lövéseket leadni, melyhez gumilövedékes fegyvereket használtak.


Az összetűzés nyomán három rendőr is megsérült, őket kövekkel és a saját öklükkel ütlegelték a támadók, de szerencsére sérüléseik nem voltak életveszélyesek, csupán 1-3 napos orvosi ápolást igényeltek. Egy „maszkos” azonban súlyosabban megsérült, fülkagylóját ugyanis beszakították egy kővel.


Az ügyben lefolytatott nyomozás során sikerült azonosítani a bűncselekményben részt vevő személyeket, az éjszakai órákban pedig őrizetbe is vettek három személyt, akik ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt kezdeményeztek eljárást. Hétfőn az ügyészség kérésére a szatmári bíróság elrendelte H. Attila, B. Bobby és B. Nicolae előzetes letartóztatását, ugyanakkor elutasította a védők azon kérelmét, hogy a három férfit az előzets helyett vonják inkább házi őrizet alá.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: