2009-08-31 14:42:23• hírek • Ferenczi Noémi

Több mint két millió euró az egészségügynek

Az elmúlt évek talán legnagyobb egészségügyet érintő beruházásának előkészítése van folyamatban, ugyanis a Megyei Tanács több mint két millió euróra pályázik a Megyei Sürgősségi Kórház Ravensburg utcai járóbeteg gondozási részlegének felújítására illetve felszerelésére.

Elkészült és a Megyei Tanács hétfőn el is fogadta a Megyei Sürgősségi Kórház járóbeteg részlegének felújítását célzó pályázat finanszírozásának megszerzéséhez szükséges dokumentációt. A pályázat keretében nem csak a Ravensburg utcai ingatlan felújítását tűzték célul hanem annak orvosi műszerekkel való ellátását is. Csehi Árpád megyei tanácselnök szerint, az elmúlt évek legnagyobb megyénket érintő egészségügyi beruházása fog ilyen módon megvalósulni, ugyanis a megye önkormányzata az épület felújítására több mint egy millió eurót szeretne megszerezni, illetve még közel ekkora összeget a részleg orvosi felszereléseinek megvásárlására. A pályázatot legkésőbb szeptember 21-ig kell benyújtani.

 

Egy másik nagy értékű pályázat is most van előkészületben, melyet közösen fognak benyújtani Szatmár megye és a szomszédos megye önkormányzatai. Ennek értéke is meghaladja az egy millió eurót. Ezt az összeget a Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége számára szeretnék megszerezni az autópark bővítése, korszerű felszerelések vásárlása céljából. A pályázat keretében több mint 11 speciális felszerelés megvásárlására nyílik lehetőség, köztük a mentéskor használt speciális vágóeszközök, mentőautók, tűzoltókocsik stb. beszerzésére. Ezen felszerelések a SMURD gépparkját is gyarapítják majd.

A pályázat műszaki, gazdasági mutatóinak, a szükséges önrész valamint magának a pályázatnak az elfogadására a hétfői soros tanácsülésen került sor.


A rohammnetősök és a tűzoltók is modernebb felszerelést kapnak
A rohammnetősök és a tűzoltók is modernebb felszerelést kapnak


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: