2020-11-17 08:02:57• hírek • Bede Emőke

Több Szatmár megyei település vesztegzár alá vonását fontolgatják a hatóságok

Sajtóértesülések szerint a Szatmár Megyei Vészhelyzeti Bizottság a hétfői nap folyamán jóváhagyta Szatmárnémeti, valamint Szatmárpálfalva, Vetés és Szaniszló községek vesztegzár alá vonását, illetve az ezzel járó szigorítások bevezetését, ugyanis e közigazgatási egységekben a fertőzöttségi ráta meghaladta a 7 ezreléket.

Az említett települések karantén alá vonásáról szóló döntést hivatalosan még nem közölték, hiszen erre először az Országos Vészhelyzeti Bizottságnak is áldását kell adnia, viszont a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal szóvivője, Giorgiana Paduraru a Szatmár.ro kérdésére elmondta, még a keddi nap folyamán megkaphatják a központi hatóság jóváhagyását, s ezt követően már a nyilvánosságot is tájékoztatják a legfrissebb rendelkezésekről.


A vesztegzár bevezetéséről szóló, de még jóváhagyás előtt álló dokumentum szerint a szigorítások november 19-én, tehát e hét csütörtökén 0 órától lépnek érvénybe, és egyelőre csak 14 napra kötik majd gúzsba a szóban forgó közigazgatási egységeket. A vesztegzár végén ismét mérlegelik majd a helyzetet, s a járvány terjedésének függvényében döntenek majd a karantén feloldásáról vagy épp meghosszabbításáról.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: