2012-05-15 16:08:35• hírek • Szatmar.ro

Tisztújítás a Megyei Ökölvívó Egyesületnél

Kósa István és Ioan Gavris
Kósa István és Ioan Gavris

Tisztújító gyűlést tartottak kedd délután a Szatmár Megyei Ökölvívó Egyesület tagjai. A hét megjelent tag döntése értelmében Ioan Gavris az egyesület új elnöke.

Kósa István leköszönő elnök a tavalyi év mérlegével szerette volna kezdeni beszámolóját, ám az egyesület székhelyét, valamint a Vointa klub edzőtermét két éve visszaigényelte korábbi tulajdonosa, úgyhogy azóta Szatmárnémetiben semmiféle bokszeseményre nem került sor.

"A tavaly semmilyen versenyt nem tudtunk rendezni semmilyen korosztályos szinten. Nekem azóta megromlott az egészségi állapotom, agyvérzésem volt, ezért nem tudom kellőképpen ellátni az elnöki teendőket, így lemondok" - mondta a szervezetet 2003 óra irányító Kósa.

A megüresedett tisztségért két személy, Gheorghe Sabau valami Ioan Gavris szállt ringbe. A nagykárolyi Sab Gomez elnöke beszédében kifejtette, hogy jövőre szeretné megrendezni az országos bajnokság megyei szakaszát, a Timofie Pogăciaş Emléktornát, ugyanakkor megyei szinten az instruktorok képzését is be akarná indítani, és létrehozna egy megyei válogatottat is.

A nemzetközi minősítéssel rendelkező Gavris mindezekhez hozzátette, hogy a bírói képzést is fejleszteni kellene.

„Bárhol járok is az országban, mindig megkérdik tőlem, mikor lesz már Szatmáron is valamilyen gála, de szégyenkezve csak a vállamat tudom ilyenkor vonogatni. Remélem ezen az állapoton a közeljövőben változtatni tudunk, és elindul valami a szatmári ökölvívásban is" , mondta Gavris, akit a szavazók 6-1 arányban választottak meg elnöknek.

A háromtagú vezetőséget még titkári minőségben Kánya Kálmán, valamint tagként Gheorghe Sabău alkotja. A szavazás eredményét a Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság részéről Simon Sándor referens összegezte és hirdette ki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: