2006-08-28 17:34:13• hírek • Noemi Brigitta Boros

Tanévkezdésre készen

 Kinek nehéz az iskolatáska – a szülőknek vagy a diáknak? A drágább mindig jobb?

 Két hét van még hátra a tanévkezdésig, így javában tart a tanszervásárlási-dömping. Szatmárnémetiben már mindenki megtalálhatja a pénztárcájának és ízlésének megfelelő tanszerüzletet, ahol beszerezheti a tanévkezdéshez szükséges dolgokat, a könyveket, füzeteket, írószereket, és az iskolatáskát, amelynek kiválasztása egyre nagyobb gondot okoz a szülőknek, hiszen nem mindegy, hogy az olykor több kilós tanszercsomagot miben hurcolja a gyermek nap, mint nap.

A szatmárnémeti tanszerüzletek az iskolatáskák nagy választékát sorakoztatják fel, tehát a kínálat terén nincs gond, már csak az ár, a minőség és a táska egészségügyi szempontjait kell figyelembe venni.

Az iskolatáska árát figyelembe véve nálunk egészen széles a skála, a legolcsóbb 15, 20 lejes változatoktól kezdve a 45, 50 lejes közép árkategórián át akár a 150 lejes darabokat is fellelhetjük a boltokban, így mindenki a pénztárcájának megfelelően választhat.

Legtöbbször az ár függvényében mozog a táskák minősége is. Oda kell figyelni arra, hogy a gyerek leendő iskolatáskája erős anyagból készüljön, és a varrások is tartósak legyenek rajta, ugyanis a táska naponta több kilónyi tanszer szállítására lesz hivatva, így a gyengébb daraboknál előbb-utóbb “elszakad a cérna”, és ez szó szerint is igaz. Másik fontos szempont táskavásárlás esetén a jól használható rekeszek, zsebek, és nem árt egy jó helyen lévő akasztó sem. Főleg kisiskolások esetében fontos a táska színe is, a szülőnek érdemes olyat választani, amely a forgalomban is feltűnő, például a piros, sárga és a narancs.

Az iskolatáska-vásárlás talán legfontosabb szempontja a táska egészségügyi kialakítása, ugyanis manapság a kisiskolások olykor 4-5 kiló súlyt cipelnek a hátukon, idősebb társaik pedig akár 6-8 kilót visznek-hoznak naponta. A kutatások szerint a rosszul kialakított iskolatáska maradandó egészségkárosodást okozhat. A 120-150 lejbe kerülő táskák sok esetben már a hát- és a gerinc védelmére vannak kialakítva, acél merevítő betéttel, plüss gerinc- és lapockavédővel gyártják őket, és foszforeszkáló jelzés is van rajtuk. De az olcsóbb táskák között is akad olyan, amelynek egészségesebb a hátkialakítása, mint némely drága táskának, ugyanis az egyszerű szivacsos hátrész helyett például gerincvédő felületet is kialakítottak rajta. Tehát néha még érvényes a “drágább nem biztos, hogy jobb elv”.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: