2010-01-14 16:01:53• hírek • Szatmar.ro

Tanácskoztak az MLE elnökei

A tanácskozáson szóba került az edzőképzés, az átigazolások, az utánpótlás.

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) szervezésében Brassóban gyűltek össze a megyei labdarúgó egyesületek vezetői, hogy megtárgyalják a sportág aktuális kérdéseit, ahol szót ejtettek az utánpótlás-képzésről, a játékvezetésről valamint a hónap végén esedékes elnöki választásról.

„Négy kivételével minden megyei egyesület elnöke ott volt, és több témáról is tanácskoztunk. A FRF részéről Mircea Rădulescu az edzőképzésről tartott előadást, kiemelve, hogy ezt folyamatosan fejleszteni kell, alkalmazva a korszerű módszereket. A játékvezetéssel kapcsolatban felmerült az a javaslat, amit én is szorgalmaztam, hogy a harmadik és a negyedik liga szintjén a bírókat a helyi megyei egyesületek jelöljék az illető osztály keretébe", nyilatkozta Szilágyi István, a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület elnöke.

Dumitru Mihalache, az országos szövetség versenybizottságának elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy mire kell vigyázni a nem-EU-s labdarúgók leigazolásánál. Ezúton jelezték, hogy a második és a harmadik osztályban január 28 - február 28. között tart az átigazolási időszak, míg a megyei bajnokságban február 8 és március 19 között.

A szövetség továbbá kérte az egyesületeket, hogy március közepéig készítsék el javaslataikat a megújuló U 18-as (A juniorok) és U16-os (B juniorok) bajnokságok lebonyolítását illetően.

Szóba került továbbá a január 25-én esedékes tisztújító választás, amelyen a már húsz éve regnáló elnök, Mircea Sandu természetesen szeretné megtartani pozícióját egyedüli kihívójával, az FC National korábbi elnökével, Constantin Iacovval szemben. Sandu legfajsúlyosabb kihívója, a román válogatott, a Barcelona és a Galatasaray korábbi csapatkapitánya, Gheorghe Popescu visszalépett, így tiltakozva a szövetségen belül állapotot és a diktatórikus vezetési módszerek ellen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: