2006-04-26 13:58:06• hírek • Noemi Brigitta Boros

Szülőföldön magyarul

Nevelési- oktatási, tankönyv- és taneszköz támogatás: április 30-ig.

A “ Szülőföldön magyarul” című pályázatoknak hamarosan lejár a benyújtási határidejük.

A pályázat célja a romániai magyar nyelvű oktatás és nevelés anyagi támogatása. A támogatásnak három típusa van: nevelési-oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatás, melynek összértéke gyermekenként 22400 forintnak megfelelő lej, és a hallgatói támogatás, amely hallgatónként 2800 forintnak megfelelő lejt jelent.

Nevelési-oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatásra jogosult minden olyan 18. életévét be nem töltött kiskorú, aki a hazánkban működő oktatási intézményben alap- vagy középfokú tanulmányait magyar nyelven végzi, illetve az is, aki fakultatív magyar nyelvű oktatásban részesül és a lakóhelyének megfelelő közigazgatási egységben nincs megfelelő szintű magyar nyelvű oktatás.

Hallgatói támogatásra azok a hallgatók jogosultak, akik Romániában működő felsőoktatási intézményben egészben vagy részben magyar nyelven végzik tanulmányaikat.

Aki még nem nyújtotta be a pályázatát, de igényelné a támogatást, az igyekezzen, mert április 30-ig postázni kell a dokumentumot. Az április 30-a utáni postai bélyegzővel ellátott pályázatokat érvénytelennek tekintik.

A formanyomtatványt tartalmazó pályázati csomag még beszerezhető a helyi RMDSZ-nél, és a megyei információs irodáknál.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: