2011-05-21 06:29:47• hírek • Szatmár.ro

Szülőfalujában emlékeztek Páskándira

Az Erdélyi Magyar Körművelődési Egyesület (EMKE), a Páskándi Géza Baráti Társaság, Szatmárhegy Polgármesteri Hivatala, és a szatmárhegyi RMDSZ-szervezet Páskándi-megemlékezést rendezett a költő szülőfalujában.

Szatmárhegyen, péntek este hétkor megkoszorúzták a szülői ház helyén álló ingatlan emléktábláját, a megemlékezést pedig az egybegyűltek a főút melletti parkban levő Páskándi szobornál folytatták. Este 8-tól a költő büsztjénél többek között Csapody Miklós, budapesti irodalomtörténész és Felician Pop, szatmárnémeti író beszélt Páskándiról.

A szatmárhegyi községi könyvtárnak, ahol egyébként Páskándi-tárlat is működik, a Tolcsva Jövőjéért Közalapítvány nevében Kádas Jánosné Pásztor Katalin, valamint Muzsnay Árpád, az EMKE alelnöke a Nyírség Könyvtár Alapítvány nevében mintegy 1800 kötetből álló könyvadományt ajánlott fel. Mint megtudtuk, a csomagok nagyrészt szépirodalmi köteteket, módszertani segédanyagokat és tankönyveket tartalmaztak.

A főtéri szobor előtt tartott megemlékezésen többek között a Jakabffy tanácskozás résztvevői vettek részt, akiket a Szatmárhegyi Általános Iskola diákjai kulturális műsorral leptek meg. A közreműködő gyerekeket Kovács Franciska és Zilahi-Kató Klára tanárok készítették fel. A megemlékezés moderátora Jeremiás Evelyn Kitty volt.


Megemlékezés a költő szobránál
Megemlékezés a költő szobránál


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: