2009-12-11 15:34:34• hírek • Szatmar.ro

Szülinapról, célokról, egy szóval a VSK.-ról

A klub történelmének első szurkolói ankétján Monica Urse volt a sztárvendég.

Nem a Brassó elleni (80-45 arányú győzelem) bajnoki volt az egyedüli esemény a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda-csapatának az életében csütörtök este, hisz Mezei „Mazsi" Zsolt törzsszurkoló kezdeményezésére szurkolói ankétot tartottak a Casual pubban. A remek hangulatú beszélgetésen, egyik részről mintegy húsz szurkoló vett részt, akik a VSK igazgatótanácsának az elnökével, Kereskényi Gáborral, Éles Péterrel menedzserrel, Dan Fleseriuval vezetőedzővel valamint a csapat egyik erősségével, Monica Urse-Ivannal beszélgettek.

A válogatott kosaras meghívása egy személyes esemény miatt is aktuális volt, a csinos játékos ugyanis december 20.-án ünnepli születésnapját. Őt és Fleseriu mestert mellesleg nagy tapssal fogadták a szurkolók, Monica emellett egy csokor virágot és ajándékot kapott Mazsitól, aki a moderátor szerepét is betöltötte.


A VSK vezetőivel éls egy játékossal találkozhattak a szurkolók a Casual Pubban
A VSK vezetőivel és egy játékossal találkozhattak a szurkolók a Casual Pubban


Az egyik első kérdés Monica nyár végi sérülését érintette: „A libanoni Frankofón Játékokon szerzett térdsérülésem miatt 5 hetet kellett kihagynom, és még most sem vagyok százszázalékos állapotban", mondta a szimpatikus kosaras.

Aztán rövid elemzés következett a szezon eddigi részéről (a VSK-nak még két meccse van a téli szünetig: a Közép Európa-kupában a Brno ellen, a hazai bajnokságban Gyulafehérvár ellen, egyaránt idegenben.) és Éles Péter elmondta, bár ő egy meccsen sem játszott, mégis nagyon fáradtnak érzi magát, elsősorban a rengeteg utazás miatt. Abban mindhárman egyetértettek, hogy a szezon neheze még hátra van: „A neheze még csak ezután jön, most már lesz tétje is a bajnoki mérkőzéseknek, és a nemzetközi kupában is a négy közé jutottunk", mondta Fleseriu, aki arra a lehetőségre is reagált, hogy a nemzetközi kupasorozat Final Fourjának Szatmár adjon otthont. Szerinte ennek akkor lenne értelme, ha a csapatának győzelmei esélyei lennének, de véleménye szerint a másik hármasból továbbjutó Trutnov és Presov egyértelműen a VSK előtt áll.

A bajnoki szerepléssel kapcsolatban Éles Péter elmondta, cél ismét a legjobb négybe jutni, ami azért is lenne remek teljesítmény, mert a költségvetést tekintve a VSK nincs az első négy között. Szóba került a Román Kupa is, amelyben Fleseriu egyértelmű célt fogalmazott meg: „Minél tovább elkerülni az erős csapatokat, főleg a Targovistét."


Szurkolói kérdésekre válaszoltak
Szurkolói kérdésekre válaszoltak


Mazsi kérdésére a mester értékelte játékosai eddigi teljesítményét, kiemelve, hogy valamennyien ennél is többet tudnak . Dicsérte Povilonyte és Urse kiegyensúlyozottságát, míg Elisabeth Pavel szerinte eddig csalódást okozott. A szurkolók kérésére összehasonlította a tavalyi közönségkedvenc, a szezon elején elküldött Cherisse Graham és a helyére érkezett Allyson Hardy játékát is, kiemelve utóbbi taktikai fölényét: „A két játékos teljesen különböző egyéniség, Allyon sokkal inkább csapatjátékos, Cherrise egyénileg villogott, és sokszor vezéregyéniség tudott lenni. Hardy jelenleg még nem ilyen, de már nagyon hasznosan kosarazik. Graham viszont taktikailag nulla volt, nem értette mit is akarunk egyes szituációkban". A juniorok közül főleg Nagy Anitának jósol szép jövőt.

A keret erősítésével kapcsolatban megjegyezték, hogy természetesen mindig szemmel tartanak.


Jó hangulatú találkozó volt
Jó hangulatú találkozó volt


néhány játékost, ám komoly változások ezúttal nem várhatóak. Ezzel elérkezvén az agyagiakhoz Kereskényi elmondta, hogy a csapat háttere jelenleg stabil, de figyelembe véve az országban tapasztalható gazdasági és politikai válságot, ez akár a nem kívánt irányban is változhat. „A jövő héten összeülünk, és tárgyalunk a jövő évi költségvetésről, habár konkrétumok csak akkor lehetnek, ha az országnak is lesz büdzséje. Jelenleg még nehéz a jövőt tervezni, egy pluszt hozzáadni az eddigiekhez, főleg, hogy hiányoznak a nagyobb szponzorok.", mondta Kereskényi.

Felmerült egy sportcsarnok építésének a lehetősége is, ám az alpolgármester elmondta, hogy az anyagiak mellett sokkal nagyobb gond az, hogy a polgármesteri hivatal jelenleg nem rendelkezik egy megfelelő méretű (másfél hektárnyi) területtel. Ez lenne ugyanis az első lépés, e nélkül nem lehet projektről sem beszélni, ám a szándék létezik a város vezetőinek körében.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: