2009-10-09 12:24:41• hírek • Szatmar.ro

Sztárjaik nélkül jönnek az olaszok

Kiss Máté fotó: mlsz.hu
Kiss Máté fotó: mlsz.hu

Magyarország történelmi eredményt érhet el az U20-as világbajnokságon.

Amikor a második és a harmadik helyezett találkozik egymással, azt rangadónak szokás nevezni. Nos, hasonlóképpen rangadónak nevezhetjük Magyarország és Olaszország mérkőzését, hisz előző harmadik, utóbbi második lett tavaly az U19-es Európa-bajnokságon. A mieinket ráadásul pont a taljánok állították meg az elődöntőben, van tehát miért visszavágni az U20-as világbajnokság negyeddöntőjében.

A két csapat igen jól ismeri egymást, hisz az Alpok-Adria-kupa utánpótlás-sorozatának keretein belül az elmúlt két évben háromszor is összecsaptak, mindannyiszor az éppen hazai gárdai nyert (az egyedüli semleges pályán lejátszott mérkőzésen ugye az olaszok örülhettek). „Jó csapat az olasz, taktikailag remekül összerakva, de nincs olyan játékosuk, aki klasszismozdulattal eldönthetne egy mérkőzést. Ha hozzuk saját játékunkat és egy kis pluszt is hozzá tudunk tenni, akkor nyerhetünk", mondta Koman Vladimir, a magyar csapat kapitánya.

Az ilyen jól összerakott csapatok ellen sokat segíthet egy olyan játékos, mint Németh Krisztián vagy Gosztonyi András és az sem „jön rosszul", hogy felépült Debreczeni András és Korcsmár Zsolt valamint Szekeres Adrián is visszakerülhet a védelem jobb oldalára.

Egyértelműen a magyarok malmára hajtja a vizet az is, hogy a korosztály legnagyobb olasz sztárjai nem jö(he)ttek el a viadalra. Így a 18 éves kora ellenére már háromszoros nagyválogatott Davide Santon vagy interes csapattársa, Mario Balotelli. Nincs itt továbbá a Parma fiatal csatára, Alberto Paloschi vagy a Roma csatára, Stefano Okaka Chuka. A tavalyi Eb.-n győztes gólt szerző Forestieri szintén hiányzik.



A 9-es Paloschitól és a 10-es Balotellitől megszabadultunk


A jelenlegi keretben kevesen rendelkeznek SerieA-s tapasztalattal, ebből a szempontból Sciacca vezet, aki már hétszer pályára léphetett a Cataniaban. Vannak viszont kiugró tehetségnek tartott futballisták, mint a kapus Fiorello (Sampdoria), Albertazzi (Milan-ifi), Raggio (Genoa), Mustacchio (Ancona) vagy a már említett Sciacca.

Ami a két csapat szereplését illeti, míg Magyarország csoportelsőként jutott tovább a csoportból, addig a taljánok számára egy hajszálon múlott a továbblépés, miután a Paraguay elleni 0-0 és a Trinidad és Tobago 2-1-es legyőzése után 2-4-es vereséget szenvedtek a házigazda Egyiptomtól. Ezzel szemben a nyolcaddöntőben 3-1-re legyőzték az előzetesen a torna egyik nagy esélyesének kikiáltott spanyolokat., ezen a meccsen Mustacchio két gólt szerzett, érdemes rá figyelni. Érdekesség, de ő a Sampdoria ificsapatában együtt játszott Komannal.

Egy nappal később Magyarország a torna eddigi egyedüli büntetőkkel eldöntött mérkőzésén lépett túl Csehországon és ez a fáradtság a Gazzetta dello Sport szerint is az olaszoknak kedvezhet.

Magyarországnak először sikerült továbbjutni a csoportból, tehát máris történelmi eredményt ért el, míg az olaszok sem jutottak soha tovább a negyeddöntőknél. Ugyanakkor Itáliában kevesebb feltűnést kelt az utánpótlás csapat esetleges jó szereplése, mint a sikerre kiéhezett Magyarországon és ez a plusz-motiváció a csapatnak is több erőt adhat.

Magyarország - Olaszország 21.00 m2, Eurosport

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: