2006-12-18 19:04:25• hírek • István Löchli

Szeretetvendégség

 Ingyen meleg étellel várják a szociális hátrányban levőket.

 Szatmárnémeti központi parkjában az oroszpiaci bazár, a bográcsok és a sültek árnyékában, a karitatív szerveztek, közintézmények és egyházak a rászorulókra is gondolnak.

Amint azt Laczkó Évától, az esemény egyik szervezőjétől megtudtuk, a mai naptól kezdve, ingyen meleg étellel várják a szociális hátrányban levőket, hogy az ünnep közeledtével meleg ételhez jussanak.  Az ételeket különböző szervezetek szolgáltatják az arra rászorultaknak.

Hétfőn a magyar Görög Katolikus Egyház támogatásával kaphattak meleg ételt: a hívek adományai révén, az önkéntesek segítségével jött létre a mai szeretetvendégség.
Kedden a Gazdasági Líceum diákjai vendégelik meg a szegényebb honfitársaikat. A fiatal szakácsnövendékek 12 órától kifejezetten a rászoruló gyerekeket várják, majd 13 órától mindenki számára megnyílik a szeretet- konyha.
December 20-án, a Somesul tűzoltóság,  december 21-én az Adventista Egyház, 22-én a Poesis vendéglő, végezetül pedig 23-án, a Máltai Szeretet Szolgálat várja a hajléktalanokat, és az arra rászorultakat meleg étellel.

  Ilyen jellegű összefogásra Szatmárnémetiben még nem volt példa, mely által azok számára is szebb lehet az ünnep, akik nehezebb körülmények között élnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: