2011-05-31 15:32:42• hírek • Balog Anita

Szerdán indul útjára a Zöld Ház program

Szatmár megye 1.694.024 lejt kapott a környezetvédelmi alapból.

Második alkalommal indítja útjára a Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium a Zöld Ház programot. Idén 100 millió lejes költségvetésből támogatják a környezetbarát előállítását a meleg víznek illetve a lakást télen melegen tartó hőnek. Szatmár Megyében a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség székhelyén adhatják le az érdeklődők kérvényeiket - az akció lebonyolításában részt vevő intézmény rendelkezésére csaknem 1,7 millió lej áll.

Fontos, hogy a pályázó romániai állampolgár legyen, a környezetbarát energiákat előállító eszközökkel felszerelendő ingatlannak pedig tulajdonosa vagy társtulajdonosa kell legyen - tájékoztat Békessy Erzsébet, az Ügynökség vezetője. a tavalyi évben ugyanis sok pályázó azon bukott el, hogy a projektben szereplő épületnek nem volt tisztázott a tulajdonviszonya.

Idén 6000 lejes támogatást lehet igényelni napelemek vásárlására - ez a melegvíz ellátást biztosítja -, 8000 lejből lehet hőszivattyút vásárolni és 6 ezer lejes támogatást lehet kapni biomasszával vagy pellettel működő kazánok vásárlására.

Aki szeretne részt venni a Zöld Ház program idei kiírásában, azok a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség Szatmárnémeti székhelyén - Mircea cel Batran utca 8/b - érdeklődhetnek személyesen, illetve a 0261-736-003-as telefonszámon.

Szatmár megyében a megújuló energiák kiaknázásához szükséges felszerelések első számú kereskedője a Ratioterm kft., a céghez az elmúlt évben is rengetegen fordultak többek között napelemek illetve peletes kazánok beszerzésekor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: