2009-08-06 13:55:58• hírek • Ferenczi Noémi

Szeptemberben érkeznek a tankönyvek

Az iskolák már tavasszal leadták a rendelést a tankönyvekre. Idén a tavaly kiutalt összeg 30 százalékából kell biztostani a szükséges könyvmennyiséget.

Az iskolák által benyújtott igényléseket a tanfelügyelőségen összegezték, majd pedig a rendelkezésre álló pénzt a legszükségesebb megrendelésekre fordították. Szatmár megyének összesen 188 ezer lejt utaltak ki idén tankönyvvásárlásra, míg tavaly negyven, idén csupán húsz kiadóval tud szerződést kötni a tanfelügyelőség - tudtuk meg Cziprok András, oktatásmenedzsmenti szaktanfelügyelőtől.

„A könyvek megrendelésekor egy fontossági sorrendet állítottunk fel, mégpedig úgy, hogy a vizsgatantárgyakat helyeztük előtérbe és természetesen, az árakat is figyelembe vettük.

Az elsősök számára kötelező új tankönyvet biztosítani, illetve figyelembe kellett vennünk, hogy mivel a szakiskolák átalakultak, más tankönyveket kellett számukra biztosítanunk. Tavaly például, hiába sokkal több pénzt kaptunk, az akkori rendelés negyven százalékára volt elég, úgyhogy a mostani helyzet eléggé kétségbeejtő" - magyarázta.

A másik probléma amivel a tanfelügyelőség szembesül, hogy kis mennyiségű tankönyvrendelés esetén a kiadó nem vállalja a munkát.

A májusi és júniusi hónap folyamán vették fel a kapcsolatot a kiadókkal és néhány héttel később adták fel a rendelést. Eddig 16 könyvkiadóval írták alá a szerződést. Néhány közülük már leszállította a megrendelt mennyiséget, azonban a könyvek nagy része szeptember elejére várható.


Az elsősök számára kötelező új tankönyvet biztostani
Az elsősök számára kötelező új tankönyvet biztostani


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: