2008-02-15 16:40:39• hírek • Anna Szelényi

Szépség: tej alapú receptek

A tej természetes összetétele révén csodákat művel a szépségápolás bármely területén.

Olcsó, friss és ökologikus, nem beszélve arról, hogy a hideg időszakokban lepipálja még a legspeciálisabb kozmetikumokat is.

Sminkeltávolító

Hozzávalók: egy bögre víz, egy evőkanál méz, 120 ml tej (nem zsírszegény), egy tojássárgája, 40 csepp kamilla- tinktúra.

Elkészítés: Felfőzzük a vizet és megolvasztjuk benne a mézet. Hagyjuk egy keveset kihűlni, majd hozzáadjuk a tejet, a tojássárgáját, és a kamilla kivonatot. Jól összekeverjük, majd beleöntjük egy üvegbe és a hűtőszekrényben tároljuk.

Használati mód: Este és reggel az arc lemosása után egy vattakorong segítségével megtisztítjuk arcunkat.

Olajos- tejes maszk


Hozzávalók: egy evőkanál tejpor és egy evőkanál olívaolaj.

Elkészítés: Először összekeverjük az olívaolajat a tejporral, majd annyi forró vizet öntünk a keverékhez, amennyi elegendő egy habos összetétel eléréséhez.

Felhasználás: Egy széles ecset segítségével felvisszük a keveréket a jól megtisztított nyakra és arcra, majd 20 perc elteltével lemossuk.

Hatás: a tejpor és az olívaolaj keveréke nyugtatja a száraz és gyulladt arcbőrt.

Maszk zsíros bőrre

Hozzávalók: egy evőkanál tehéntúró, méz, citromlé és két evőkanál friss tej.

Miután összekevertük a hozzávalókat, kenjünk szét az így keletkezett krémet arcunkon és nyakunkon, szabadon hagyva a szem környékét. 10 perc elteltével, meleg vízzel távolítsuk el a maszkot.

Tejes- búzadarás fürdő

Leginkább a száraz bőrrel és pattanásokkal rendelkező személyeknek ajánlott.

Melegíts meg 3 liter tejet és ennek egy részét keverd össze 250 g búzadarával. Add hozzá a maradék tejet, majd hagyd főni lassú lángon 15 percig. Az így keletkezett folyadékot öntsd a fürdővízbe.

Hatás: megtisztítja és selymessé teszi a bőrt.

Relaxáló fürdő


A tejsavót tartalmazó fürdők kitűnőek az érzékeny és száraz bőr kezelésére és a stressz elűzésére.
A folyamat igen egyszerű: adj a fürdővizedhez 2 liter tejsavót.

A tejsavó a bőrrel azonos pH- értékkel rendelkezik és megvédi a bőrt a mikrobáktól. A tejsavós fürdők leginkább a bőrproblémákkal rendelkező egyéneknek ajánlott mivel csökkentik a viszketegséget és a bőrgyulladást.

Ami kellemetlen, az a tejsavó savanyú szaga, de ez könnyen eltüntethető 2-3 csepp narancs-, vagy citrom-olaj fürdővízhez való hozzáadásával.

Samponok és balzsamok

Az utóbbi időben egyre több sampon és balzsam tartalmaz tejből kivont vitaminokat és fehérjéket. A tejből kivont adalékok célja, hogy elősegítse a haj regenerálását és védje a káros hatásoktól. Természetes módon ez könnyebben elérhető: kétkupaknyi tejsavó hozzáadása az utolsó öblítésre használt vízhez, sikeres módon erősíti a hajszálakat és csillogást kölcsönöz a hajnak.

Balzsam törékeny, vékony hajra

A vékony, törékeny haj a következőképpen regenerálódik: hetente egyszeri alkalommal használd a következő keveréket- két evőkanál tejföl, egy fél evőkanál kukoricacsírából nyert olaj, és egy evőkanál citromlé. Hajmosás után vidd fel a keveréket hajadra és jól masszírozd bele a fejbőrödbe is. Ezután vond be hajadat egy műanyagzacskóval és hagyd rajta 15 percig. Az idő leteltével öblítsd le hajadat meleg, majd langyos vízzel.

Sz.A.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: