2006-01-13 09:03:02• hírek • Szatmár.ro

Szepesi ügynök volt?

A közkedvelt sportriportert állítólag már az 50-es évek elején beszervezték.

 

Több tévés, illetve rádiós újságíróról állítja Paul Lendvai, hogy az állambiztonsági hatóság ügynöke volt - tudatja a ma.hu internetes oldal.

Az ORF-TV Europa stúdiójának jelenlegi vezetője az Élet és Irodalom (ÉS) eheti számában tette közzé a listát, az állambiztonsági szaklevéltár adatai alapján. Az írást a Népszabadság is ismerteti. A lista elején Szepesi György neve áll - Lendvai pedig azt állítja, a cikk "csak a jéghegy csúcsa".

Lendvai szerint a rádióriporterként tevékenykedő Szepesi Györgyöt 1950-ben szervezték be, és "Galambos" fedőnéven arról jelentett, hogy ő milyen álneveken publikált, és milyen magyar kollégákkal találkozott Bécsben.

A cikk említést tesz Spánn Gáborról, aki Lendvai szerint nyugati tévéstábok mellé rendelt gyártásvezetőként írt jelentéseket a forgatásokról (jelenleg a Magyar Rádió jegyzetírója), de szerepel benne Lóránt László Endre, az MTI akkori bécsi tudósítója is, aki Lendvai szerint légből kapott információkkal próbált érvényesülni, és egy dossziét is nyitott Lendvairól mint beszervezendő társadalmi kapcsolatról.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: