2005-11-06 00:25:52• hírek • Szatmár.ro

Szenzációs lelet!

A világ legrégibb keresztény templomára bukkantak a régészek Izraelben.

 

A Közel-Kelet, de lehet, hogy az egész világ legrégibb keresztény templomára bukkantak a régészek Izraelben, a meggidói börtön területén, ahol 1700 palesztin foglyot őriznek. A szenzációs hírt az izraeli televízió esti híradójában jelentették be.
A régészek bámulatosan épen maradt mozaikfeliratokat ástak elő, amelyeken a főleg görög nyelvű szöveg Jézusnak szánt áldozatokat említ. Az építményben a kereszt jele még nem jelent meg, viszont halak jelképezik az ősi keresztény hagyományt. Az ásatásokon a kéznél levő rabok segédkeznek az archeológusoknak, akik a körülbelül 50 méteres oldalakkal behatárolható területen jelenleg is dolgoznak az egykori templom feltárásán.

A szenzációszámba menő leletek későbbi sorsáról egyelőre megoszlanak a vélemények. A továbbiakban vagy az egészet arrébb kell költöztetni a börtöntől, vagy talán a börtön közvetlen szomszédságában zajlik majd a várhatóan igen nagymérvű turista forgalom, vagy esetleg a meggidói börtönt kell új helyre telepíteni.

A jelenlegi ásatásoktól nem messze található a világ egyik legősibb városának, Meggidónak a felszínre hozott romja, ami a világörökség része, és amit évtizedek óta már turisták tömegei látogattak meg.

MR

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: