2011-03-10 16:22:02• hírek • Szatmar.ro

Szatmáron járt az államtitkár

A Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályának új épületének munkálataival kezdte megyénkbeli látogatását az elöljáró.

Az új ingatlant tavaly novemberben kezdték el építeni, a tervek szerint pedig jövő év elején már használatba is lehet venni ezt. Az államtitkár portálunknak elmondta, az eredeti tervekhez képest kisebb változtatások ugyan történtek, ezek azonban csupán a termek elosztására vonatkoznak. Az átrendezésnek köszönhetően jobb beosztásúak lesznek ezek, mint amilyenek lettek volna az eredeti tervek megvalósítása következtében.

Arafat szerint az épület elkészülte után igen modern, európai szintű részleggel fog rendelkezni a megyei kórház, ahogyan azt meg is érdemli ez. Ennek kialakítására az Egészségügyi Minisztérium 2 millió lejes támogatást utalt ki, a hiányzó pénzösszeget pedig a megyei önkormányzat biztosítja majd.

Csehi Árpád Szabolcs, a megyei tanács elnöke hozzátette, nem kell aggódni amiatt, hogy sikerül-e befejezni az építkezést, mivel ez prioritása a megye vezetésnek.

„Határidőnek jövő Pünkösdöt jelölném meg, tehát az év első felét. Az átadás előbb részlegesen fog történni, hiszen a mostani sürgősségnek a felületét is felújítjuk és kiegészítjük, így lesz egy ideiglenes állapot, amely körülbelül egy hónapot fog tartani" - fogalmazott Csehi.

Az elkészült ingatlan alagsorban az adminisztrációs irodák, a felső szinten pedig a betegek kapnak majd helyet.

Kisebb átalakításokat kellett eszközölni
Kisebb átalakításokat kellett eszközölni



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: