2013-04-02 17:43:21• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmár megyei lett az év romániai csendőre

A Szatmár megyei Gheorghe-Dan Toth lett az év csendőre Romániában. Megyei kollégái pedig Szatmárnémetiben tartottak bemutatót, elkápráztatva kicsiket és nagyokat egyaránt.

Gheorghe-Dan Toth Victor Ponta miniszterelnöktől és Dan Stroe belügyminisztertől vehette át az Év Csendőre díjat kedden az csendőrség napja alkalmából megszervezett ünnepségen Bukarestben. A tasnádi egységnél szolgáló csendőrt Gheorghe Avram, a Szatmár Megyei Csendőrség parancsnokának javaslatára terjesztették fel a díjra. Ő volt az a csendőr, aki március 20-án egy égő házból mentett ki egy hétéves kislányt Tasnádszántón.

Mindeközben a Szatmár Megyei Csendőrség munkatársai Szatmárnémetiben, a Szatmár Megyei Múzeum előtti téren kápráztatták el bemutatójukkal kicsiket és nagyokat. A „Tudj többet, légy jobb!" elnevezésű kampány keretein belül a csendőrök önvédelmi és kutyás gyakorlatokat mutattak be és előadták azt is, miként kell bilincsbe verni egy elfogott bűnözőt.

Több szatmárnémeti általános és középiskola tanulói mellett több vidéki - többek között Majtényből és Érendrédről is jöttek gyerekek - tanintézmény diákja nézhette meg a csendőrök felszerelését, próbálhatta ki, miként kell ujjlenyomatot venni.

A csendőrök ezen kívül elmagyarázták, melyek a feladataik, a jogaik valamint azt, hogy miként lehet valaki csendőr.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: