2011-09-07 18:40:13• hírek • Szatmar.ro

Súlyos vereséggel kezdte az idényt a VSK

Szerda délután Konstancán kezdetét vette a román férfi kézilabda-bajnokság 2011-2012-es idénye, a címvédő HCM ellenfele pedig a Szatmárnémeti VSK volt. A tengerparti csapat nem bizonyult valami udvarias vendéglátónak, mivel nagy arányú, 38-23-as zakót szabott ki a szatmáriakra.

A találkozó előtt a VSK vezetősége tisztában volt azzal, hogy a címvédő ellen nem ők számítanak esélyesnek, nem véletlen, hogy Kereskényi Gábor, az igazgatótanács elnöke egy tisztes vereséggel is megelégedett volna. A vendégek teljesítménye azonban a tisztes vereség fogalmát se igen merítette ki: egyszerűen nem voltak partiban a bajnokkal.

A hazaiak semmit sem bíztak a véletlenre, már az első félidőben megnyugtató előnyre tettek szert (18-10 volt ekkor az eredmény), és ezt a különbséget a pihenő után majdnem megduplázták, ám végül megelégedtek a 38-23-as győzelemmel.

A találkozón még nem léphetett pályára a VSK két hétfői igazolása, Vass Zoltán és Davorin Prskalo. A szatmáriak teljesítményéről sok mindent elmond, hogy senki sem tudott négynél több gólt szerezni, igaz ennyit Libert, Dinescu és Galan is szerzett.

Palkó János és Nicolae Istrate csapata a második fordulóban is idegenben lép pályára, jövő csütörtökön a Bukaresti CSM otthonában. Hazai szurkolók előtt csak szeptember 18.-án, azaz a harmadik fordulóban mutatkozhat be a csapat az újonc Ploiesti ellen.

Konstanca - Szatmárnémeti VSK 38-23
A VSK gólszerzői:
Liberţ 4, Dinescu 4, Galan 4, Sas 3, Mateaş 2, Olah 2, Munea 2, Surducan 2
játszottak még: Panazan, Pogyină -, Tcaciuc, Bejinariu, Pop.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: