2021-06-16 11:32:15• hírek • közlemény

Startolt a Laboro.ro

A Laboro.ro online platformot az AGES Egyesület azzal a céllal hozta létre, hogy támogatást és konkrét szakmai segítséget nyújtson az álláskeresés előtt álló fiatalok számára, kiemelten kezelve a hátrányos helyzetű munkavállalók problémáit. A portál kétnyelvű és a Szatmár megyei, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei álláskeresőkre egyaránt fókuszál.

A szerdán tartott sajtótájékoztatón Csengeri Zsolt, az AGES Egyesület elnöke, a HEY projekt menedzsere, valamint  Tóth Dalma, a projekt magyarországi partnerszervezetének képviselője, az Ötlet a vidékért Egyesület tagja közösen mutatták be a Laboro.ro oldal struktúráját, jellemzőit, a felhasználók számára nyújtott előnyeit. 


„A HEY projekt célkitűzése, hogy kezelni próbálja a munkaerőpiac egyik nagy problémáját, a hátrányos helyzetből érkező fiatalok leszakadásának jelenségét. Ennek érdekében dolgozunk közösen, évek óta szervezünk olyan eseményeket, ahol ezeknek a fiataloknak lehetőségük van találkozni, beszélgetni, együttműködéseket kialakítani. Most ezeket az együttműködéseket immár kiegészíti ez a kétnyelvű online felület is, amely a két megye fiataljait egyaránt megszólítja" - mondta Erdélyi Ilona, a magyarországi partnerszervezet képviselője, az Ötlet a Vidékért Egyesület elnöke. 



Csengeri Zsolt, az AGES Egyesület elnöke a sajtótájékoztatón elmondta: a platform létrehozásában több szempont is közrejátszott. Mint mondta, az egyik fontos indíttatás az volt, hogy Magyarország területén folyamatosan növekszik a munkavállalási kedv. Ugyanakkor a két megye eltérő gazdasági beállítottsága miatt, a szélesebb körű kínálatnak köszönhetően a fiataloknak nagyobb lehetőségük adódik a megfelelő állás megtalálására.


"Az Ötlet a Vidékért Egyesület alapító tagjaival több mint tíz éve működünk együtt különböző rendezvények szervezése kapcsán, illetve határmenti pályázatok bonyolítása során. A közös beszélgetések alkalmával született meg a Laboro ötlete” – mondta Csengeri Zsolt projektmenedzser.


A projekt kezdeményezője szerint a Laboro évente több tízezer fiatal számára nyújthat segítséget a munkaerőpiacon való elhelyezkedésben. Ehhez hasonló célkitűzéssel pedig idén több állásbörzét is megszerveznek, amely alkalmak lehetővé teszik majd, hogy az álláskeresők személyesen ismerkedjenek meg a munkaerőpiaci kínálattal. 


A projekt keretében szakemberek mérik fel tesztek segítségével a fiatalok érdeklődési körét, képességeit és felkészültségét, és ezek alapján segítenek nekik a megfelelő állás megtalálásában.


„A Laboro platform megkönnyíti szakértőink munkáját is, mivel a háttérben működő rendszer automatikusan felismeri az összefüggéseket a fiatalok által megjelölt érdeklődési körök és a portálon meghirdetett állások elvárásai között. Ezáltal pedig elősegíti azt, hogy mindkét fél mielőbb elérje a célját: megtalálja a megfelelő állást, illetve a megfelelő munkavállalót" - tette hozzá Csengeri Zsolt. 



Maga a platform két nyelven érhető el, hiszen két határmenti megyét céloz meg Romániában és Magyarországon. A kezdeményezés célkitűzése az is, hogy megállítsa a térségben élő fiatalok migrációját a nyugati munkaerőpiacra azáltal, hogy otthonuk közelében kínál valódi lehetőségeket számukra egy vonzó állás megtalálásához. A fiatalok mindezek mellett konkrét támogatást, szakmai felkészítést is kérhetnek a megcélzott állás megszerzése érdekében. 


Miért érdemes használni a Laboro platformot ?

  • A fiatalok személyre szabott útmutatást kérhetnek a foglalkoztatási tanácsadóktól; 
  • Az összes elérhető szolgáltatás ingyenes, mind a fiatalok, mind a cégek számára; 
  • Kizárólag a Szatmár (RO) és a Szabolcs-Szatmár-Bereg (HU) megyei állásokat népszerűsíti; 
  • A munkáltatók igényelhetik a jelentkezők előszűrését;  
  • Hozzáférést biztosít a legfrissebb és legrelevánsabb információkhoz Szatmár és Szabolcs-Szatmar-Bereg megyék munkaerőpiaci helyzetéről;
  • Hasznos segédanyagokat nyújt a munkát kereső fiatalok számára. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: