2021-02-10 12:14:52• hírek • Szatmár.ro

Sorin Cîmpeanu: Ez idáig nem jelentettek koronavírusra utaló tüneteket az iskolába visszatérő tanulók körében

foto: gov.ro
foto: gov.ro

Ez idáig még nem jelentettek koronavírusra utaló tüneteket vagy igazolt eseteket az iskolába visszatérő tanulók körében – közölte szerdán Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter.

'Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a megyei tanfelügyelőségekkel, tehát minden egyes iskolával. A második félév harmadik napján vagyunk, és eddig még egyetlen olyan tanulóról sem érkezett jelentés, aki esetében a tünetek alapján felmerült volna a koronavírussal való fertőzöttség gyanúja' - jelentette ki a miniszter a fővárosi katonai kórházban, ahol megkapta a COVID-19 elleni oltás második dózisát.

Rámutatott, a települések szintjén heti rendszerességgel mérik fel a járványhelyzetet és a pénteki adatok alapján döntenek arról, hogy a következő héten az iskolák melyik forgatókönyv szerint folytatják a tanévet. Kivételt képeznek az esetleg karantén alá kerülő települések, mert ebben az esetben a település oktatási intézményeiben azonnal felfüggesztik a fizikai jelenléttel zajló oktatást, magyarázta.

A miniszter bízik abban, hogy nem alakulnak ki gócpontok az oktatási intézményekben. Ha ez mégis megtörténik, az egészségügyi minisztériummal és a közegészségügyi igazgatóságokkal és minden illetékes hatósággal közösen meg fogják hozni a szükséges intézkedéseket a tanulók biztonsága érdekében, szögezte le Sorin Cîmpeanu.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: