2006-07-06 17:15:03• hírek • Noemi Brigitta Boros

Sok a tehetséges fiatal

 A nyári zenei táborban résztvevő fiatalok a Székesegyházban adnak koncertet.

 Július elsején kezdődött és július 8-ig, szombatig tart az a nyári zenei tábor, amelyen tehetséges hazai és külföldi gyermekek vesznek részt.

Amint azt Dr. Fátyol Rudolftól, a tábor ötletének egyik kitalálójától megtudtuk, a zenei táborban 49 tehetséges fiatal zenész van. A 10-18 év közötti gyermekek nagy része Svájcból, Franciaországból, Németországból és az Amerikai Egyesült Államokból érkezett Szatmárnémetibe, ahol a strand melletti diáktáborban 13 romániai társukkal együtt naponta gyakorolnak, zenélnek, a próbák közötti szünetekben pedig egymással, a környékkel és Szatmárnémetivel ismerkednek, barátkoznak.

Dr. Fátyol Rudolf elmondása szerint a zenei tábor ötletének másik kitalálója ifj. Ruha István, a világhírű hegedűművész Ruha István fia. Ifjabb Ruha István a svájci Sionban 1984 óta vezeti az ott működő zenei tábort, innen jött az ötlet, hogy ebben az évben a sioni nyári képzések egyik szakaszának Szatmárnémeti adjon helyet, így megemlékezve a világhírű hegedűművészről.

A tehetséges fiatal zenészek a szatmárnémetieknek is kedveskednek egy hangversennyel, amelyre a Székesegyházban kerül sor július 6-án, azaz ma este 20 órai kezdettel. A fenti fénykép akkor készült, amikor ma délelőtt ifj. Ruha István vezénylésével próbáltak a fiatalok.  A tábor szombaton ér véget, amikor a fiatal zenészek Svájcba utaznak, ahol egy újabb hetet tölthetnek együtt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: