2011-12-01 12:09:24• hírek • Kocsis Zoltán

Simán nyert és döntős a VSK a Közép-Európai Ligában

A Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata szerda este Szlovákiában kivívta a Közép-Európa Liga négyes döntőjében való szereplés jogát, miután Poprádon 83-62 arányban legyőzte a helyi alakulatot. A csoportkör utolsó fordulójában a Trutnov ellen a csoportelsőség a tét.

Dan Fleseriu tanítványai remekül kezdték az összecsapást, az első negyedet magabiztosan, 20-13-ra nyerték meg. A VSK nem állt le a rövid pihenő után sem, tovább javított támadásainak hatékonyságán és a nagyszünet előtt 46-27 volt az előnye.

A pihenő után nagyobb erőfeszítésre késztette a vendégeket a poprádi együttes, a harmadik negyedet már „csak" négy ponttal nyerte a VSK (21-17). Ez az előnyt azt is lehetővé tette, hogy az utolsó tíz percben a szlovákok többet dobjanak, mint az erdélyiek. A szatmáriak közül leginkább a 23 pontig jutott Orosz Andrea és a 18 pontos Annemarie Parau volt elemében szerda este.

A VSK végül 82-63 arányú győzelmet aratott, amivel bebiztosította helyét a sorozat négyes döntőjében, ahova a Brnót 82-67 arányban legyőző Trutnovot követi. Az utolsó fordulóban a VSK az A csoport elsőségét is kivívhatja, amennyiben hazai környezetben legyőzi a Trutnovot.

A B jelű kvartettben tovább menetel az Arad: a Maros-partiak 104-43 arányban valósággal lemészárolták a cseh Mlada Boleslavot. A csoport másik meccsén a német Wasserburg 79-53-ra verte a Prágát és ezzel bejutott a legjobb négy közé.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: