2011-07-05 17:05:06• hírek • MTI

Repülőnapot rendeznek Nyíregyházán

A repülő- és helikopterparádé mellett az ország legnagyobb habpartijára is várják az érdeklődőket a nyíregyházi repülőnapon vasárnap.

Horváth Péter, a rendező cég igazgatója a repülőnap beharangozó sajtótájékoztatóján kedden elmondta, hogy igazi repülős show-ban lesz részük a nézőknek, akik láthatnak mű-, kötelék-, tükörrepülő-, valamint helikopter-, vitorlázó-, sárkány- és modellrepülő bemutatót, továbbá repülőgépes léggömbvadászatot és ejtőernyős célba ugrást is.
Az akrobatikus műrepülő produkciót Veres Zoltán Európa-bajnok pilóta mutatja be, aki kétszer száll fel gépével a program során. A tükörrepülés - a háton szálló gép alatt egy másik szeli majd a levegőt ugyanolyan sebességgel - különösen izgalmas látványt ígér, csakúgy, mint a léggömbök vadászata vagy a földre helyezett kétszáz forintos bankóra történő ejtőernyős célba ugrás - jegyezte meg.




Látható lesz a híres harci NATO-helikopter polgári változata is, amelyből csak egyetlen egy található jelenleg Magyarországon. Máthé Csaba, a helyi sportcsarnok igazgatója a vasárnap 10.00 órakor kezdődő repülőnap kiegészítő programját ismertette, külön kiemelve a habpartit. A nyíregyházi tűzoltók ezer négyzetméteres területet árasztanak majd el habbal speciális gépük segítségével. A vidám habpancsolás után vízpermettel is leöblítik a vállalkozó kedvű résztvevőket a meteorológusok szerint várhatóan 30 Celsius-fok feletti melegben.

A kulturális programban mások között fellép a 100 Folk Celsius Együttes, koncertet ad az LGT zenekar gitárosa Karácsony "James" János, a sportolni vágyó vendégeknek pedig streetball- és kerékpáros gyorsulási versenyt rendeznek. A biciklisek teljesítményét rendőrségi traffipax méri a 300 méteres távon. A legbátrabbak sétarepülésre mehetnek a 18.00 óráig tartó nyíregyházi repülőnapon, ahol szabolcsi ételkülönlegességeket is főznek a közönségnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: