2012-04-15 12:06:37• hírek • Kocsis Zoltán

Remekeltek a kölcseys szavalók határon innen és túl

fotó: sunshinefm.hu
fotó: sunshinefm.hu

Két rangos szavaló és versmondó versenyen vettek részt a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanulói az elmúlt napokban. A patinás iskola diákjai mind Nyíregyházán, mind Kolozsváron első helyet szereztek.

A Nyírség fővárosában első alkalommal hirdették meg a „Határtalanul magyarul" vers- és prózamondó vetélkedőt , amelyen, amint azt az elnevezés is sejteti, határon túli diákok is részt vehettek: a szatmáriakon kívül Szlovákiából és Ukrajnából is képviseltették magukat a líra szerelmesei.

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium két tanulója is megmérette magát a Bencs villában megtartott rendezvényen. Nem is rossz eredménnyel, lévén, hogy a XI. osztályos Galiger Barbara az első helyet szerezte meg ( a nyíregyházi Czegle Noémivel egyetemben, aki az ottani Kölcsey Ferenc Gimnázium diákja), míg Diószegi Dalma (X. osztály) dicséretben részesült.

Jóval nagyobb múltja van az április 12-14. között Kolozsváron megrendezett „Atlantisz haragoz" országos versmondó vetélkedőnek, amelyet a tanügyminisztérium is nyilvántart. A kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium és a Phoenix könyvház által szervezett verseny idei mottója a Pilinszky Jánostól származó idézet, „Vállad két éber sarka közt ha sisteregve átcsap, tudom, több vagy mindannyiunknál, benned vakít a bánat" volt, míg az idei tematikát Csend és hangok címmel határozták meg. A vetélkedő sajátossága, hogy mindenki számára kötelező volt Pilinszky János Éjféli fürdés című versének elszavalása.

A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumot ezúttal is két diák, Komsa Tamás (XI.) és Koncz Kriszta (X.) képviselte. A szatmári siker ezúttal sem maradt el, mivel Komsa Tamás az első helyen tudott végezni.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: