2008-09-22 12:56:31• hírek • Szatmar.ro

Remekelt a CFR és a Steaua

Magabiztos győzelmet aratott a Steaua és a CFR is, pontot szerzett a Buzau és az Otopeni.

Az európai kupákban lejátszott találkozók miatt nem kevesebb, mint három találkozó maradt hétfőre, míg a többi résztvevő vasárnap lépett pályára. A forduló egyik kérdése az volt, hogy a hétközben pályára lépő csapatokból mennyit vett ki a plusz megterhelés.

 

Temesváron két olyan csapat találkozott, amely egyaránt pályára lépett a csütörtöki UEFA-kupa mérkőzéseken: a Vaslui volt a helyi csapat vendége. A hazai egyesület kezdett aktívabban, Bucur és Parks is veszélyeztetett, de gólt Temwanjera szerzett egy kontrából, megszerezve a vezetést a vendégeknek. Ám előnyük tiszavirág-életűnek bizonyult, mert Bucur hét perccel később ki is egyenlített. A második félidőben a moldovaiak kezdtek jobban, három helyzetet is sikerült kihagyniuk, ám lassanként kijött a szorításból a bánsági egyesület, amit Cisovsky gólja nyomatékosított, majd Bucur újabb találata bebiztosította a Temesvár sorozatban ötödik győzelmét.

A Steaua az újonc Szászmedgyesi Gaz Metant fogadta és hamar eldöntette a találkozó sorsát: Semedo már a kilencedik percben betalált, majd Nicolita az első félóra végén tovább növelte az előnyt. A második félidőben semmi sem változott, a vendégek kusza támadási vérszegények voltak, míg a Steaua Semedo és Kapetanosz révén további két góllal szórakoztatta a hazai közönséget.

A bajnoki címvédő a történelmi római siker után sem engedett ki, sorra gyártotta a helyzeteket a Farul ellen, de gólt csak a félidő hajrájában tudtak szerezni, de akkor rögtön kettőt: előbb Yussouf Kone megszerezte az egyesület 500. élvonalbeli találatát, majd Dubarbier is eredményes volt. A második félidőben folytatódott a helyzetek elpuskázása a vendég kapu előtt, aztán Kone a 81. percben újabb gólt szerzett.

Nyolc fordulóra volt szüksége a Buzau és az Otopeni csapatainak arra, hogy megszerezzék első pontjaikat, de végre sikerült nekik.

Eredmények:

Oţelul Galaţ-Besztercei Gloria 1-0
Gól: Pena (56.)

Pandurii Tg. Jiu-CS Otopeni 1-1
Gól: Tilincă (30.) illetve Yontcha (43.)

FC Argeş Piteşti-Gloria Buzău 1-1
Gól: Voiculeţ (90.) illetve Fallardo (73.)

Temesvári FC-Vaslui 3-1
Gól:
Bucur (42., 81.), Cisovsky (73.), illetve Temwanjera (35.)

Bukaresti Steaua-Szászmedgyesi Gaz Metan 4-0
Gól:
Semedo (5., 65.), Nicolita (29.), Kapetanosz (90.)

Kolozsvári CFR - Farul 3-0
gólok: Kone (42, 81), Dubarbier (45)

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: