2015-01-12 17:08:48• hírek • Szatmár.ro

Rejtély, hogy hány száz kötetet lopott el az évek alatt a könyvtári szarka

Senki nem gondolta volna, hogy a könyvtárat meglehetősen gyakran látogató középkorú nő nem csak a rendszeres olvasnivalót vette magához, amikor a könyvespolcok között sétálgatott. Az utóbbi 10 évben több száz könyvet emelhetett el. Az ócskapiacon bukott le nemrég, amikor a megyei könyvtár pecsétjét tartalmazó könyveken próbált túladni.

A Szatmár Megyei Könyvtár egyik munkatársa ismerte fel az Ócskapiacon a lelkes és rendszeresen könyvtárba járó hölgyet, akiről kiderült: a könyvtárból elemelt köteteket értékesítette a bolhapiacon. A könyvtáros értesítette a rendőrséget, akik le is csaptak a szarkára, aki mindent bevallott.

A Szatmár Megyei Könyvtár munkatársától megtudtuk: a nő rendszeres vendége volt a bibliotékának. Rendszeresen kölcsönzött és mindig időben vitte vissza az olvasnivalót. Senki sem gondolta volna, hogy miközben a polcok között bóklászott, táskájába, ruhája alá könyveket rejtett, majd azokat értékesítette.

Azt nem lehet tudni, hogy pontosan hány kötetet emelt el, de a megyei könyvtár esetében tízévente esedékes és nemrégiben el is végzett leltár azt mutatja, hogy 1500 könyv hiányzik az állományból.

A gyanusított a nagy népszerűségnek örvendő, könnyebben eladható darabokat emelte el szívesebben, feltételezhetően nem csak a felnőttek részlegéről, hanem a gyermekeknek szánt könyvek közül is rendszeresen vitt el - de már soha nem vitte vissza őket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: