2020-12-14 18:16:37• hírek • Bede Emőke

Porig égett egy sóspusztai lakóház. Hatalmas segítségre van szüksége az ötgyermekes családnak

Fotó: Razvan Tiplea
Fotó: Razvan Tiplea

Hétfő délután, 14 óra 10 perc környékén arról értesítették a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőséget, hogy tűz ütött ki egy sóspusztai lakóházban.

A helyszínre két tűzoltókocsi sietett ki, melyeknek fedélzetén összesen 15 lánglovag érkezett meg a helyszínre, illetve az oltásban aktív szerepet vállaltak az erdődi önkéntes tűzoltók is. Mire az egységek a helyszínre érkeztek, már az egész ház lángokban állt, és sajnos az épület 80 százaléka menthetetlen állapotba került. Noha az anyagi kár hatalmas, személyi sérülés szerencsére nem történt. A tűzoltóság véleménye szerint a lángokat egy meghibásodott elektromos vezetékben keletkezett rövidzárlat okozta.



Răzvan Țiplea, a karitatív kezdeményezéseiről ismert szatmári csendőr a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben arra kér mindenkit, hogy akinek e kritikus pillanatban lehetőségében áll segíteni a család talpra állását, ne habozzon ezt megtenni. A posztban megadott számlaszámra már várják a felajánlásokat, melyből első sorban a ház újjáépítéséhez szükséges anyagokat vásárolnák meg, viszont jó tudni, hogy nem csak az támogathatja őket, aki pénzt tud adományozni. A porig égett házban ugyanis 5 gyermek nevelkedett, a legkisebb 2 éves, a legidősebb 12, és a tűz sajnos minden holmijukat elemésztette, ezért nagy nagy segítség volna számukra néhány gyerekruha vagy tanszer is.


További adatok Răzvan Țiplea az alábbi bejegyzésben olvashatók.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: