2008-09-11 10:57:45• hírek • Szatmár.ro

Piturca maradhat

A Litvánia elleni, szombati mérkőzés után a román válogatottnak mindenképpen nyernie kellett Feröer-szigeteken.

Ellenkező esetben nehezen hihető, hogy a labdarúgó szövetség kitartott volna Victor Piturca szövetségi kapitány mellett. A találkozón a vendégek egyből nekiestek a hazaiaknak, több kisebb helyzet után Mikkelsen kapusnak az 5. percben nagyot kellet védenie Radoi fejesénél, akit negyed órával később, sérülés miatt, le kellett cserélni. Helyére Ghionea jött be. A labda szinte alig volt a hazaiaknál, de az idő teltével a román dominancia egyre meddőbbé vált.

Azért Marius Niculae előtt így is adódott egy nagy helyzet. A második félidő nem kezdődött a legjobban a román csapat számára: előbb Lazar fejelt nagyon mellé egy remek szituációból, majd Ghionea kapott pirosat könyöklésért. Ez mintha felpaprikázta volna a vendégeket és néhány kisebb helyzet után megszerezték a vezetést: Cocis forgatta be a védőjét és lőtt a rövid alsó sarokba.

A hátralévő időben a román válogatott óvatosabbá vált, a feröeriek is kihagytak két helyzetet, a túloldalon pedig Cocis lőhetett volna újabb gólt. A hosszabbítás perceiben a szigetlakók majdnem kiegyenlítettek, miután Olsen elcsente Goian hazaadását, de kisodródott szituációból nem tudott a kapuba találni.
A szerdai győzelemmel Románia megszerezte első győzelmét az idei selejtező-sorozatban, Piturca pedig egyelőre nyugodtabban ülhet a kispadon. A Franciaország elleni találkozóig.

Feröer-szigetek - Románia 0-1
Feröer-szigetek: Mikkelsen - Egil Bo, Davidsen, C. H. Jacobsen, Niclasen - J. Jacobsen, P. Jacobsen (Lokin, 80.), Danielsen, Samuelsen, Borg - Flotum (Olsen, 77.).
Románia: Lobonţ - Contra, Rădoi (Ghionea, 18.), Goian, Neşu - Codrea, Cociş, Aliuţă (Moţi, 68.), C. Lazăr -Costea, M. Niculae (Bratu, 89
gól: Cocis (59.)
Kiállítva: Ghionea (54.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: