2020-12-15 10:47:37• hírek • Bede Emőke

Példaértékű összefogással épül újjá az ötgyermekes család porig égett háza

Hétfő este számoltunk be arról a rendkívüli tűzesetről, mely az Erdőd városához tartozó Sóspusztán égetett porig egy lakóházat. A szerencsétlenséget pedig csak tovább súlyosbítja, hogy a semmivé lett épületben több gyermek is nevelkedett.

Răzvan Țiplea, a karitatív kezdeményezéseiről ismert szatmári csendőr egy, a személyes Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben arra kért mindenkit, hogy akinek módjában áll segíteni a család talpra állását, ne habozzon ezt megtenni. Az e célra kijelölt bankszámlára befolyó összegből első sorban a ház újjáépítéséhez szükséges anyagokat vásárolnák meg, viszont jó tudni, hogy nem csak az támogathatja őket, aki pénzt tud adományozni. „A porig égett házban ugyanis 5 gyermek nevelkedett, a legkisebb 2 éves, a legidősebb 12, és a tűz sajnos minden holmijukat elemésztette, ezért nagy nagy segítség volna számukra néhány gyerekruha vagy tanszer is” – írtuk hétfő esti cikkünkben.






A felhívás szerencsére nem maradt válasz nélkül, hisz alig néhány óra alatt több ezer lejt és tárgyi felajánlást sikerült összegyűjteni. Amint arról Țiplea egy újabb bejegyzésben beszámolt, 22 óra 30 perckor már 1.000 euró, 170 angol font és 8.700 lej gyűlt össze a bankszámlán és készpénzben, illetve a szatmári Lebăda raktárában is 5.000 lejt bocsájtottak rendelkezésükre, melyből értelemszerűen építkezési anyagokat fognak vásárolni. A befolyt pénzadományok összege a következő napokban várhatóan tovább emelkedik majd, hisz a külföldi pénznemekben érkező utalások átfutási ideje akár 24-48 óra is lehet. Azok pedig, akik gyermekruhákat vagy élelmiszert szeretnének a családnak küldeni, megtehetik azt Andreea Iacos és Larisa Vadasz segítségével, akik 12-kor és 17 órakor is a Shopping City parkolójában lesznek - írja az akció vezetője. A transzparencia jegyében a beérkezett felajánlásokról rendszeresen frissítést fognak közzétenni Țiplea Facebook-oldalán.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: