2007-12-20 17:50:10• hírek • István Löchli

Óvatosan a pirotechnikai eszközökkel

 Nagyobb pénzbüntetésben fognak részesülni a tiltott pirotechnikai eszközöket használók.
Az egész ország területén nagyszabású ellenőrző akciót fog tartani a rendőrség, valamint a Munkavédelmi Felügyelőség olyan cégeknél, melyek pirotechnikai eszközöket árusítanak.
November 28-tól nagymértékben szigorodtak a biztonsági előírások, ennek értelmében a cégeknek külön a pirotechnikai eszközök tárolására alkalmas helyiséggel kell rendelkezzenek, melynek szigorú feltételei vannak. A szatmárnémeti rendőrség és a Munkavédelmi Felügyelőség is nagyszabású ellenőrző akciót szervez, ahol minden tűzijátékokat és gyúlékony anyagokat árusító cégeket ellenőriznek az ünnepek alatt. Azok a cégek, melyek nem rendelkeznek alkalmas tároló helységekkel, valamint nem tudják bizonyítani a pirotechnikai eszközök származási helyét, komoly pénzbírságban fognak részesülni.

A rendőrség valamint a Szatmár Megyei Munkavédelmi Felügyelőség minden nyilvános és jóváhagyott rendezvényen jelen lesz, ahol tűzijátékot szerveznek, valamint nagyobb ellenőrző akciókat fognak szervezni a megyebeli piacokon is. Akiket illegális pirotechnikai eszközök árusításán vagy használatán érnek tetten, azok egytől akár három évig terjedő börtönbüntetésben, valamint 8000 lejig terjedő pénzbírságban részesülhetnek. A rendőrség és a Munkavédelmi Felügyelőség közleménye szerint, tilos a petárdák használata a civileknek, legálisan csak fényszórót valamint minifáklyát szabad használjanak. Mindenképpen elővigyázatosnak kell lenni, csak az engedélyezett pirotechnikai eszközök használata javasolt, ugyanis az illegális petárdák súlyos sérüléseket is okozhatnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: