2011-04-04 15:07:04• hírek • Szatmár.ro

Ősanyáink fogamzásgátlási technikái

Egy Soranos nevű, rendkívül bölcs római orvos az elsők között volt a történelemben, aki alaposan tanulmányozta a fogamzásgátlást.

Arra az álláspontra jutott, hogy a legmegbízhatóbb „antibébi" módszer az, ha az asszony partnerének magömlése pillanatában visszatartja a lélegzetét, azután pedig nagyot tüsszent. Az elefántürülék nagy népszerűségnek örvendett a X. századi Perzsiában. A kor legismertebb írója, Rhazes a kis galacsinokba gyúrt elefánttrágyát tartotta a legmegfelelőbb fogamzásgátló eszköznek. Az egyiptomiak némileg előrébb tartottak a fogamzásgátlás területén, mivel előszeretettel alkalmazták pesszáriumként a krokodilürüléket. Egyéb népszerű fogamzásgátló eszközök és módszerek az idők folyamán: méhecskéket enni, a péniszt ecetben megmosni, és az utóbbi idők banális módszere, kólát tusfürdőként használni. Napjainkban szerencsére a gumióvszer átvette helyüket a piacon.

A meztelen igazság

Egy átlagos óvszer mintegy 40 liter levegő nyomását is kibírja, mielőtt kipukkad. Az Angliában gyártott Durexet akár 1 méterre, széltében pedig 30 centire is szét lehet húzni. Így elég nagy bárki emberfia számára. A legújabb gumióvszerek valójában 0,04 mm „vastagok". A kondomok legkevesebb öt évig elállnak a polcon, de különleges körülmények között - így például a trópusi éghajlat forró és párás levegőjének hatására - rohamosan romlik az állaguk. Babaolaj, vazelin vagy növényi olaj hatására, kevesebb, mint 15 perc leforgása alatt, az óvszer rugalmasságából akár 92%-ot is veszíthet.

A napjainkban kapható óvszerek egy-egy speciális fogyasztói réteget céloznak meg: házasok, egyedülállók, homoszexuálisok számára készülnek. Amint azt tudjuk, a változatosság az élet sója. A vezető márkák közül a spermaölő anyaggal bevontak válnak egyre népszerűbbé. De a mai óvszereknek sok más olyan jellemzője is akad, ami megmozgatja a fantáziánkat. Némelyik kondom érzéstelenítőt tartalmaz, és akad, amelyik zamatos vagy éppen foszforeszkál, de mintás és bőrszerű anyagból készült óvszereket is kaphatunk.

Lehet dekoratív, bohókás vagy praktikus a lényeg, hogy az élvezet és a biztonságos szex szolgálatában „álljon"!

Forrás: Leonard Stall: The Good Condom Guide (Gumiparádé: Az óvszerek színes világa)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: