2020-11-07 07:36:20• hírek • Bede Emőke

Orvosi fagyasztószekrénnyel gazdagodott a szatmári vérközpont

Pénteken újabb eszközzel bővült a Szatmár Megyei Vérközpont, ugyanis néhány nagylelkű adományozónak köszönhetően sikerült vásárolni az intézmény számára egy Plasma SuperArctic 400-as típusú orvosi fagyasztószekrény.

A helyi Vöröskereszt tájékoztatása szerint a 29.745,24 lej értékű eszköz összesen 360 darab 280 milliliteres orvosi zacskó tárolására alkalmas, és a frissen levett vérplazmát képes -35 Celsius fokra lehűteni. A választás azért esett épp erre a készülékre, mert több vizsgálat is azt igazolja, hogy vérplazma-terápia támogató gyógymódként elősegíti a súlyos állapotban levő koronavírus-fertőzöttek mielőbbi, eredményes kezelését.


A vérközpont a Facebookon közzétett bejegyzésben köszönetét fejezte ki az Ardudana és a CBA Nord Vest cégeknek és a szatmárnémeti Vöröskeresztnek a felajánlásokért, melyek által sikerült megvásárolni a készüléket, de emellett köszönet illeti azokat a polgárokat is, akik már átestek a fertőzésen, és vérplazmájukkal hozzájárulnak sorstársaik kezeléséhez is.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: